Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A divat mindig meglepetést okoz

divat építészet divatbemutató átalakítás belsőépítészet archichat los angeles frankie fashionMa már egyetlen magára adó kereskedelmi cég sem engedheti meg, hogy ne figyeljen oda, milyen környezetben szolgálja ki vásárlóit. Az üzletek berendezésére, arculatára rengeteget költenek, mégis kevés inspiráló teret lehet látni a világban. Nehéz olyan ötletet találni, amely megújítaná a hagyományos eladótereket. Los Angeles zsúfolt divatvilágában még gyilkosabb a verseny, nehezebb kitűnni a tömegből. Ez sikerült a felső kategóriás Frankie divatcégnek, amely új üzletének megnyitásával az építészeti honlapok címlapjait is meghódította.

0 Tovább

Magyar projektek az élvonalban

A neves Architizer A+ Award idei díjazottjai között magyar sikernek is örülhetünk. További két projektért pedig még izgulhatunk - sőt, szavazhatunk is - versenyben vannak ugyanis a közönségdíjakért.

0 Tovább

Hét építészeti kísérlet, amely látványos kudarccal végződött

építészet kudarc épület használhatatlan bukás archichat kisérlet modern puskás Mies van der Rohe Fenchurch Street 20

Köztudomású, hogy még a legnevesebb építészek terveinek jó része is a rajzasztalon marad, a nagy ideákat kíméletlenül lemészárolja a pénzhiány, netán a megrendelő szeszélye. Keveseknek adatik meg, hogy akár egész városokat vagy városnegyedeket építsenek fel, mint Oscar Niemeyer Brasilia városát vagy a két Griffin Canberrát, esetleg - hogy mi, magyarok se maradjunk ki a sorból - Magyar Géza Salgótarján belvárosát ( jellemző, hogy mindegyik állami projekt lévén grandiózus tervek készülhettek). Na de mi van, ha a megvalósult álom rémálommá változik, mint történt az jó néhány esetben a sors szeszélyéből vagy a tervezés hibáiból?

8 Tovább

Ybl-díj 2017.

Építészeti díjak szezonját éljük: a nemrég kihirdetett nemzetközi Pritzker-díj után ma adták át az idei Ybl-díjakat. A Borsos Miklós bronz plakettjével kitüntetett építészek sok éves, előremutató, kiemelkedő munkáját ismeri el a Magyar Állam.

0 Tovább

A világ legmenőbb bambusz teaháza

építészet teaház bambusz legszebb kultúra archichat füles mezei dánielA tea a víz után a világ második legnépszerűbb itala, ma Európában is újra a reneszánszát éli. Ázsiában, a növény őshazájában, nem egyszerűen szomjoltóként, hanem a többezer éves kultúra részeként tekintenek rá. Ez sokszor kifejeződésre jut azokon a helyszíneken is, ahol az emberek a teát fogyaszthatják. Európában gyakran elintézik néhány füstölővel és tibeti imazászlókkal a teaházak díszítését, ezzel szemben Kínában vagy Japánban sok évszázados tradíciók határozzák meg az épületeket és belső tereiket.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek