Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vörös szőnyegen a Liget Budapest Projekt

Versenyben a Cannes-i díjért - Liget Budapest. Kép: http://pressroom.mipim.com

Visszatérő vendéget üdvözölhettünk február 13-án az Archichat_Trend adásában. Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezetője Kendik Géza építész (A4 Stúdió) és Mezei Dániel beszélgetett épületekről, díjakról.

1 Tovább

Ahol a vasember lakik: fémből épült házak 

Egy épületet tervezésekor számos tényező befolyásolhatja a tervezőt: a megrendelő álma, az építmény funkciója, a környezet ahol állni fog, vagy akár az anyag, amelyből elkészül. A most bemutatott épületek és építmények erre az utolsó tényezőre hoznak példákat, mert kivétel nélkül a fém ihlette őket.

0 Tovább

A transzformátorház transzformációja

Korábban már bemutattuk a Zoboki Gábor által tervezett új táncközpontot itt. Jövő évadtól az Operaház egyes funkciói és előadásai is költöznek, méghozzá egy ipari műemlék területére, a kőbányai Eiffel Műhelyházba. A kortárs előadóművészetek rajongóinak most újabb jó hírrel szolgálhatunk: közelgő huszadik születésnapja előtt kibővülhet a Trafó.

0 Tovább

Épületek ismert lemezborítókon

A lemezborító csak részben reklám és figyelemfelkeltő eszköz, gyakran olyan vizuális jelkép, amely kifejezi az adott zenekar identitását vagy a lemezen hallható zene hangulatát. Néhány olyan példát szeretnék az alábbiakban bemutatni, ahol a borítón látható épület és a zene között számomra egyértelmű a kapcsolat.

11 Tovább

A vörösiszap katasztrófa utáni falukép

vörösiszap építés turi attila öt év házak devecser mal katasztrófa archichat mezei dániel kendik gézaTuri Attila Ybl díjas építész, az MMA Építész Tagozatának vezetője és Jánosi János (MAKONA Egyesülés) is megszólalt az Archichat_Trend hétfői adásában, a Trend FM-en. Kendik Géza építész (A4 stúdió) és Mezei Dániel az elmúlt évek legszörnyűbb hazai ipari katasztrófája, az ajkai vörösiszap-ömlés utáni újjáépítésről, annak máig tartó hatásairól kérdezte a két építészt.

1 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek