Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miniház, de hatalmas luxus!

miniház mobilház luxusapartman épület usa archichat architacht kendik mezei füles építészetAz Egyesült Államok építészetének egyik legújabb divatja a miniház építés. Számtalan televízió műsor, blog és építészeti magazin ad tanácsot a 35 négyzetméternél kisebb házak megvalósításához. A 2008-ban bekövetkezett hitelválság és az ebből következő ingatlanpiaci összeomlás adott lendület ennek a mozgalomnak.

0 Tovább

Stadion az erdő közepén! 

fák stadion építés környezetvédelem építészet archichat füles mezei dániel kendik gézaMa Magyarországon, ha egy társaságban vérre menő vitát akarunk gerjeszteni, elég néhány hívószót bedobni. Ezek közül kettő a stadionépítés és a fakivágás. Mai cikkem témája ebből következően több szempontból is indulatokat gerjeszthet, hiszen egy olyan spanyolországi sportlétesítményről lesz szó, ami egy már meglévő park közepén épült meg.

0 Tovább

Képbe kerül az építészet

ALDI, Újbuda. Tervező: Kendik Géza. Fotó: Bujnovszky Tamás

A kortárs hazai építészet fotográfiai tolmácsolója, Bujnovszky Tamás fotóművész vendégeskedett az Archichat e heti adásában, a Trend FM-en. Mezei Dániel riporter mellett Kendik Géza (vezető tervező, A4 Stúdió) kérdezte a fotográfust, aki egyébként műsorunk építészének számos házát is képre komponálta már.

0 Tovább

Miatyánk Ki vagy a betonban...

modern templom beton dél-korea építészet magasház BituMan archichat mezei dániel GimpoA magyarországnyi területű Dél-Korea a világ legnépesebb országai közé tartozik, népsűrűségét tekintve 12. a világon. Nem csoda, hogy a lakosság többsége olyan városokban él, amit közkeletű szóval csak betondzsungelnek szoktunk nevezni. De ez őket nem annyira zavarja, a saját családi ház az "amerikai álom" része, nem a dél koreai álomé. Azonban a templomoknak itt is marad hely.

3 Tovább

Az arab világ egyik ékköve: dohai Iszlám múzeum a Louvre tervezőjétől 

iszlám múzeum louvre építész Ieoh Ming Pei archichat füles mezei dániel doha katarIdén ünnepli századik születésnapját Ieoh Ming Pei kínai származású amerikai építész, a kortárs építészet egyik leghíresebb alkotója. Épületei a világ számos pontján a városkép meghatározó elemei: Bostonban a John F. Kenedy könyvtár, Hong Kongban a Bank of China épülete vagy talán a legtöbb vitát és ezzel a legnagyobb ismertséget is hozó párizsi Louvre híres üveg piramisai. Ma az utolsó nagy művével, a Katarban található Iszlám múzeum bemutatásával tisztelegnék művészete előtt.

1 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek