Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Épület a repülés megszállottjainak

építészet modern repülő ház shaolin kolostor Mailitis lett repülő színházAz emberiség régi vágya, a repülés, a 21. században, a fapados repülők korában, már szinte hétköznapivá vált. A szabad lebegés a levegőben azonban még ma is különleges élménynek számít. Ezt az élményt biztosítja fellépő shaolin szerzetesek és látogatók számára a Shaolin Szerzetesek Repülő Színháza Kínában.

0 Tovább

Nyitható ház: ajtó a jövőbe

nyitható ház ház építészet archichat szinház átalakítás MazzottaNéhány hete ezen az oldalon már megjelent egy írás Mathew Mazzotta felhő házáról, ez az építmény egy jópofa poén, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Pár évvel ezelőtt a művésznek volt egy másik projektje, a nyitható ház, amellyel számos építészeti és városfejlesztési díjat bezsebelt, ma erről a művéről írok.

1 Tovább

A parkolóházak sztárjai

parkolás parkolóház épület építészet p+r városi archichatA parkolás a modern városi ember egyik legnagyobb gondja. Ma a világ lakosságának majd 60%-a városokban lakik, ez az arány Európában már megközelíti a 80%-ot. Az utóbbi évszázadban a városlakók száma nagyjából megháromszorozódott. Nem véletlen, hogy ma már van, ahol nem elégednek meg "csak" egy parkolóházzal, szépet is akarnak a városvezetők! Mi még nem tartunk itt, de hátha, hátha...

0 Tovább

Páratlan kerékpáros építészet 

kerékpárút építészet kerékpár innováció élhető környezet archichatAz utóbbi évtizedekben a kerékpár szerepe és jelentősége világszerte egyre növekszik, már nem csak sport- vagy szabadidős tevékenység, de a nagyvárosokban egyre inkább a munkába járás és a mindennapi közlekedés eszköze, sokak számára sajátos életstílus is. Az építészet fontos szerepet játszik a kerékpározás népszerűsítésében a megfelelő infrastruktúra biztosításával: biztonságos kerékpárutakkal, kerékpáros parkolóhelyekkel, és nyílt terekkel, amelyek arra bátorítják az embereket, hogy tegyék le az autót és válasszák a kerékpárt.

0 Tovább

Egy menedékház, ahová menekülni akarunk!

építészet síelés japán hokkaido archichat füles vulkán természetAz építészeti blogokon általában különleges, nagyszabású, környezetükből valamilyen szempontból kiemelkedő épületeket mutatnak be. Mai házunk ezekkel az elvekkel teljesen szembe megy. Japánban Hokkaido szigetén egy szunnyadó vulkán lábánál, Florian Busch építészeti iroda tervei alapján építették fel ezt az egyszerű síházat. A vidékkel együtt él igazán.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek