Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napjaink Machu Picchuja? Új építész-díjat nyert a limai egyetem kampusza

Machu Picchu építészet lima terv díj mezei dániel kendik géza archichatAz elnevezés (Modern Day Machu Picchu) hangzatos, a zsűri összetétele alapján az odaítélt díj is jelentősnek tűnik, de valójában a természeti környezet nagyon hiányzik a limai műszaki egyetem modern kori Machu Picchunak nevezett épülettömbjéből, amely elnyerte a a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) új nemzetközi elismerését.

0 Tovább

Legyen világosság!

Fény nélkül nincsen élet. A közelmúltban egyre inkább felértékelődött a mesterséges fény szerepe, meghatározza hétköznapjainkat, emelkedetté teszi ünnepeinket. Az Arhcichat_Trend legutóbbi adásában Kendik Géza építész (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető mellett reflektorfényben Morvai Zoltán, a Be Light Kft. ügyvezetője.

építészet pannonhalma fény világítás be light mezei dániel morvai zoltán a4 stúdió archichat kendik géza

0 Tovább

30 emeletet építettek 15 nap alatt!  

Ma már szinte tételként mondják - akik látták és tudják -, hogy a világ nem Európában épül. Van ennek legfelsőbb szintről érkező megfogalmazása is, mely szerint "Európa egy skanzen", mert a világ Ázsiában, Indiában épül. Természetvédők is bátran figyeljenek!

0 Tovább

Építészet és Foci: Miért nem szokás magyar bajnoki futball-mérkőzésekre járni? 

A mai 40-es korosztály az utolsó, amely meghatározó élményként tudja felidézni, amikor egy-egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen több tízezer hasonló érdeklődésű társával együtt jól érezte magát. Azóta egyre mélyebb hullámvölgyekbe zuhan a hazai bajnoki meccsek látogatottsága. Mikor érjük el a mélypontot és van-e visszaút? Más megközelítésben: az épülő új stadionok mennyiben segíthetnek a szomorú statisztikák megváltoztatásában, a kifogástalan környezet és az európai körülményrendszer visszahozza-e a nézőket a lelátókra?

szokás építészet satdion puskás ferenc nemzeti stadion skradelli györgy archihat trend mezei dániel kendik géza

11 Tovább

Mondja el: szépnek, látványosnak tartja-e az épülő Dagály uszodát?

2017 júliusban Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Azok, akik naponta áthaladnak az Árpád hídon látják, hogy a 15 ezer néző befogadására alkalmas Dagály uszoda miként épül. Hatalmas létesítményről van szó, ezt főképp akkor lehet érzékelni, ha közelről körbejárja az ember. Mi mindezt megtettük. Azonban, hogy szép-e, az szubjektív, de itt az archichat_trenden most elmondhatja véleményét. Beszéljük meg! A blog alján és az Facebookon is várjuk véleményét.

chat építészet dagály szépség vélemény világbajnokság 2017 budapest látvány

6 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek