Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miniház, de hatalmas luxus!

miniház mobilház luxusapartman épület usa archichat architacht kendik mezei füles építészetAz Egyesült Államok építészetének egyik legújabb divatja a miniház építés. Számtalan televízió műsor, blog és építészeti magazin ad tanácsot a 35 négyzetméternél kisebb házak megvalósításához. A 2008-ban bekövetkezett hitelválság és az ebből következő ingatlanpiaci összeomlás adott lendület ennek a mozgalomnak.

0 Tovább

Miatyánk Ki vagy a betonban...

modern templom beton dél-korea építészet magasház BituMan archichat mezei dániel GimpoA magyarországnyi területű Dél-Korea a világ legnépesebb országai közé tartozik, népsűrűségét tekintve 12. a világon. Nem csoda, hogy a lakosság többsége olyan városokban él, amit közkeletű szóval csak betondzsungelnek szoktunk nevezni. De ez őket nem annyira zavarja, a saját családi ház az "amerikai álom" része, nem a dél koreai álomé. Azonban a templomoknak itt is marad hely.

3 Tovább

A világ legmenőbb bambusz teaháza

építészet teaház bambusz legszebb kultúra archichat füles mezei dánielA tea a víz után a világ második legnépszerűbb itala, ma Európában is újra a reneszánszát éli. Ázsiában, a növény őshazájában, nem egyszerűen szomjoltóként, hanem a többezer éves kultúra részeként tekintenek rá. Ez sokszor kifejeződésre jut azokon a helyszíneken is, ahol az emberek a teát fogyaszthatják. Európában gyakran elintézik néhány füstölővel és tibeti imazászlókkal a teaházak díszítését, ezzel szemben Kínában vagy Japánban sok évszázados tradíciók határozzák meg az épületeket és belső tereiket.

0 Tovább

A vörösiszap katasztrófa utáni falukép

vörösiszap építés turi attila öt év házak devecser mal katasztrófa archichat mezei dániel kendik gézaTuri Attila Ybl díjas építész, az MMA Építész Tagozatának vezetője és Jánosi János (MAKONA Egyesülés) is megszólalt az Archichat_Trend hétfői adásában, a Trend FM-en. Kendik Géza építész (A4 stúdió) és Mezei Dániel az elmúlt évek legszörnyűbb hazai ipari katasztrófája, az ajkai vörösiszap-ömlés utáni újjáépítésről, annak máig tartó hatásairól kérdezte a két építészt.

1 Tovább

Magasházak Magyarországon 

magasház budapest magyarország lechner tudásközpont mészaros ábel felhőkarcoló toronyház archichat mezei dánielAz utóbbi hónapokban a hazai szakmai és laikus közvéleményt is lázban tartja a hosszú évek után újra előkerülő magasház-kérdés, a hírek szerint ugyanis két toronyház is felépülhet hamarosan Budapesten, 120, illetve 90 méteres magassággal. Éppen emiatt a A következő cikkben - amely Mészáros Ábel, a Lechner Tudásközpont építészének munkája - megkíséreljük röviden számba venni az itthon megépült toronyházakat.

21 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek