Könyvek reneszánsza

Működésének első évében félmillió látogatót fogadott Bodø új könyvtára, amelyet a DRDH Architects (Daniel Rosbottom, David Howarth) tervezett. Ez a szám azt jelenti, az egész régió megmozdult és birtokba vette az épületet. A látogatók közt jelentős számú a gyermek és fiatal - nem véletlenül. A tervezők külön gondot fordítottak a fiatalabb korosztály igényeire az épület megalkotásakor.

0 Tovább

Arany kívül, arany belül! Szilágyi Áron és Szász Emese otthona, avagy az építészet hatása a mindennapokban

A kör bezárult. Szilágyi Áron is olimpiai bajnok lett. Megvédte címét kard egyéniben, ezzel 26 évesen a magyar és a nemzetközi sport halhatatlanjai közé emelkedett. Az elmúlt napokban azt vizsgáltuk, hogy milyen épület "áll" a siker mögött. Hol edz, hol készül többek közt Szilágyi Áron is. Nos a válasz pont ugyanaz, mint Szász Emese esetében. Egy csarnokban, egy épületben, amely immár két riói aranyérmesnek az otthona.

0 Tovább

Zsinagógában edz az olimpiai ezüstérmes, 41 éves Imre Géza!

Imre Géza egy zsinagógában edz, ami a sportot ismerőknek talán nem meglepetés, de másnak lehet az. Viszont épül az új csarnok a Tüzér utcában, ha Géza felkészül Tokióra, akkor ott edzhet majd még 45 évesen is. :-)

2 Tovább

Az olimpiai bajnok Szász Emese második otthona

Szász Emese párbajtőr olimpiai bajnok lett! Ilyenkor eszébe jut valakinek, hogy hol készül, hol dolgozik? Egy épületben. Ahol rengeteg versenyző és gyerek készül, hogy bajnok legyen.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek