Először láthat képeket az óbudai új Nemzeti Edzés Központról 

Egy a következő évtizedekben meghatározó szerepet betöltő épület került - egyelőre még nem hivatalosan - tegnap átadásra. A teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központja, amelyet már használatba is vettek a fiatalok, mivel a napokban az óbudai domboldalban zajlik a junior csapat-világbajnokság, ahol majdnem 30 nemzet fiataljai, legjobb teniszezői ütik a labdát. Köztük a magyarok is. Érdemes kilátogatni a pályák mellé, mert egy ígéretes új épület mellett sportélményben is része lehet annak, aki a következő napokban arra sétál.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4Stúdió

2 Tovább

Presztízsberuházások - így látja a kivitelező, Scheer Sándor

A Market Építő Zrt. alapító tulajdonosa, vezérigazgatója volt az Archichat-Trend vendége hétfőn délután, aki az új Dagály uszodáról, a hazai jelentős sportberuházások lehetőségeiről és többek közt a CEU campusának első üteméről is beszélt. Presztízs, látvány és jövőkép az Archichatben Scheer Sándorral.

0 Tovább

Város? Liget!

Építészet és tájépítészet fonódik össze a Liget Projektben, amely nemcsak Budapest, de az egész ország legnagyobb léptékű beruházása. Mezei Dániel és Kendik Géza építész (vezető tervező, A4 Stúdió), a Trend FM Archichat_Trend műsorának szakértőjeként a harmadik adás alkalmával Baán Lászlót, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójárért felelős kormánybiztost kérdezték a jelenleg zajló munkákról és a jövőről.

0 Tovább

Mondja el: szépnek, látványosnak tartja-e az épülő Dagály uszodát?

2017 júliusban Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Azok, akik naponta áthaladnak az Árpád hídon látják, hogy a 15 ezer néző befogadására alkalmas Dagály uszoda miként épül. Hatalmas létesítményről van szó, ezt főképp akkor lehet érzékelni, ha közelről körbejárja az ember. Mi mindezt megtettük. Azonban, hogy szép-e, az szubjektív, de itt az archichat_trenden most elmondhatja véleményét. Beszéljük meg! A blog alján és az Facebookon is várjuk véleményét.

chat építészet dagály szépség vélemény világbajnokság 2017 budapest látvány

6 Tovább

Így készült: a Tate Modern bővítése

A Herzog és de Meuron iroda nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a 21. század múzeumának modelljét, egy ikonikus mintát alkosson, egyben a következő húsz évre meghatározza a környezetét. Megépült, átadták: kibővült a londoni Tate Modern, a világ első olyan múzeuma, amelyben a performansz, a film és a különböző kortárs installációk egyenrangú művészeti ágakként jelennek meg a kiállítóterek hagyományos szereplői mellett.

london építészet látvány szépség design meghatározó modern város

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek