Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Filmbe illő építészet

Amikor építészetről beszélünk, nem feledkezhetünk el annak perifériáiról: azon területekről, amik építészet és társművészetek, társszakmák határterületeire esnek. Ezen a héten az Archichat_trendben, a Trend FM építészeti műsorában Vörös Márton díszlettervezőt faggatta Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető. Szó esik műhelytitkokról, készülő szuperprodukciókról és a nemzetközi szakmai közeg sajátosságairól.

hollywood film díszlet magyar tervező építész tom hanks melissa mccarthy filmek mezei dániel kendik géza A4 Stúdió

0 Tovább

Magyar építész tervezi a hollywoodi világsztárok díszleteit

Filmes világsztárunk sajnos nincs. Remek operatőreink, ismert - ha nem is világsztár - rendezőink azonban vannak, voltak. Sőt, vannak olyan kiváló magyar háttéremberei is a "nagyfilmes" szakmának, akikről keveset beszélünk, miközben amit létrehoznak, legalább olyan fontos kellékei egy-egy produkciónak, filmnek vagy sorozatnak, mint a kiválóan megfizetett sztárszínészek. Ilyen a díszlettervező Vörös Márton is.

0 Tovább

A múzeumok Ferrarija - a Ferrarik múzeuma

Az ínyenceknek a balzsamecet, a sebesség szerelmeseinek a Ferrari ugrik be, hogyha az itáliai Modena kerül szóba. A legendás cég maranelloi gyára és múzeuma után 2014-ben nyitotta meg kapuit a legújabb, építészeti minőségében is a brand színvonalát képviselő kiállítótere. Ez került terítékre ma, az Archichat_Trend első októberi adásában a londoni Tate Modern mellett, melyről blogunkban már olvasható egy bejegyzés. Mezei Dániel műsorvezetővel és Kendik Géza építésszel, az A4 Stúdió vezető tervezőjével beszélgettünk - építészetről, múzeumokról, régi és új kapcsolódásáról.

0 Tovább

Először láthat képeket az óbudai új Nemzeti Edzés Központról 

Egy a következő évtizedekben meghatározó szerepet betöltő épület került - egyelőre még nem hivatalosan - tegnap átadásra. A teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központja, amelyet már használatba is vettek a fiatalok, mivel a napokban az óbudai domboldalban zajlik a junior csapat-világbajnokság, ahol majdnem 30 nemzet fiataljai, legjobb teniszezői ütik a labdát. Köztük a magyarok is. Érdemes kilátogatni a pályák mellé, mert egy ígéretes új épület mellett sportélményben is része lehet annak, aki a következő napokban arra sétál.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4Stúdió

2 Tovább

Presztízsberuházások - így látja a kivitelező, Scheer Sándor

A Market Építő Zrt. alapító tulajdonosa, vezérigazgatója volt az Archichat-Trend vendége hétfőn délután, aki az új Dagály uszodáról, a hazai jelentős sportberuházások lehetőségeiről és többek közt a CEU campusának első üteméről is beszélt. Presztízs, látvány és jövőkép az Archichatben Scheer Sándorral.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek