Egy pezsgő városban, Budapesten található a világ egyik legjobb pezsgőbárja

Ezt itt nem a reklám helye, de mégis megmutatunk egy olyan helyet, ahova érdemes betérni. Témaválasztásunknak megfelelően azonban leginkább építészetileg, azon belül is belsőépítészetileg közelítenénk a Madách téren található Double Bubble pezsgőbárhoz, miután az azureazure.com elitlap a kicsiny, ám igen ékes budapesti helyet beválasztotta a világ három legjobb pezsgőbárja közé. Ehhez már nem csupán jó italokra, remek belsőépítészeti ötletekre is szükség van, mint ahogy a tér építészeti kialakítása is fontos volt, amely az Adamdesign Stúdió munkája. Éppen ezért - néhány remek kép és pár mondat erejéig - lőjük ki azt a dugót!

0 Tovább

Nyerteseket hirdettek - Múzeumkert tájépítész pályázat

Ha csak egy belvárosi kertet kellene mondani, alighanem sokaknak a Múzeumkert ugrana be. Igaz, csekélyebb kiterjedésű, mint a Városliget vagy a Margitsziget, mégis sokunkat kötnek gyerekkori emlékek hozzá - már csak Molnár Ferenc könyve, A Pál utcai fiúk miatt is. Most pedig eljött az idő, hogy a kert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton mely koncepciók nyerték el a szakmai zsűri támogatását.

0 Tovább

Visszakapja régi fényét a Párizsi udvar

A Párizsi udvar műemlék épülete egyike a főváros legszebb és legismertebb építészeti alkotásainak, amelynek állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott, 1980 óta tulajdonképpen nem nyúlt hozzá senki. Jelenleg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján felújítás alatt áll az épület. A nagyszabású munkát a magyar állam a Eximbankon keresztül jelentős összeggel, 21,95 millió eurós (6.8 milliárd forintos) kedvezményes hitellel támogatja, de a projektre 12 milliárd forintot költenek.

2 Tovább

Zene a Sarkkörön túl

A norvégiai Nordland megye székhelye, Bodo város legújabb fejlesztései közül már hírt bemutattuk a városi könyvtárat. A kulturális központ másik épületét, a koncert- és rendezvényközpontot ugyancsak a DRDH Architects (Daniel Rosbottom, David Howarth) tervezte, azonos időben, azonos koncepció mentén. A koncertterem kiváló akusztikus tér, az Északi Sarkkör fölötti kategóriában alighanem világelső.

0 Tovább

Mit hozhat az olimpia Budapest és a hazai építészszakma számára? 

Zajlik az olimpia Rióban. Egy ekkora eseménynek rengeteg olvasata van, mivel hatalmas, több éves előkészítő munka előzi meg az olimpia két hetét. Ez minden területre, így az építészetre is igaz. Éppen ezért lehet érdekes az a beszélgetés, amely a hét elején a Trend FM-en hangzott el, ahol Kendik Géza (A4Stúdió, tulajdonos) és Kókány Győző (S.A.M.O, tulajdonos) két kiváló hazai építész, ráadásul a sportlétesítmények tervezésében a munkáik révén szakértő építészmérnök volt a vendég. A téma az olimpia, kicsit a 2024-es magyar olimpiai pályázat tükrében is.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek