Friss somlóit Nemecsek Ernőnek!

Első rádióadásával jelentkezett szeptember 5-én az Archichat_trend, melyben két forró témát is érintett Mezei Dániel riporter, Kendik Géza építész és vendégeik, dr. habil. Déry Attila Ybl-díjas építész, építészettörténész és Szabó Gábor tájépítész tervező, a Tér-Team iroda vezetője. A Párizsi Udvar rehabilitációja és a Nemzeti Múzeum kertjének megújítására kiírt tájépítész pályázat két megkerülhetetlenül fontos, méltatlanul elhanyagolt belvárosi ingatlan sorsát rendezheti.

0 Tovább

Először láthatnak képeket a Múzeumkert győztes tájépítész pályázatából 

Ahogy itt az archichat_trend blogon az elsők között beszámoltunk róla, a Múzeumkert megújítására kiírt ötletpályázaton a Szabó Gábor és Szende András által jegyzett elképzelés, a Tér-Team Kft. terve nyert. Ahogy az alkotók a pályázatban megfogalmazták: "az elképzelés legfontosabb célja - a kiírással összhangban - a Múzeumkert Petz Ármin tervezte kialakításának rekonstrukciója, a meglévő növényzet felújítása, ökológiai gazdagítása, a kert funkcióinak kiszolgálása, és egyben a funkciók gazdagítása, egyúttal a jelenlegi problémák, konfliktusok, és a helyhez méltatlan állapotok felszámolása. A pályázat ezen kívül javaslatokat tesz a megvalósítás ütemezésére, valamint kitér a későbbi fenntartásra is." Szabó Gábor eljutatta blogunknak a pályázati anyagot - köszönjük - , amelyből most néhény szemelvényt, ill. látványtervet közlünk.

0 Tovább

Egy pezsgő városban, Budapesten található a világ egyik legjobb pezsgőbárja

Ezt itt nem a reklám helye, de mégis megmutatunk egy olyan helyet, ahova érdemes betérni. Témaválasztásunknak megfelelően azonban leginkább építészetileg, azon belül is belsőépítészetileg közelítenénk a Madách téren található Double Bubble pezsgőbárhoz, miután az azureazure.com elitlap a kicsiny, ám igen ékes budapesti helyet beválasztotta a világ három legjobb pezsgőbárja közé. Ehhez már nem csupán jó italokra, remek belsőépítészeti ötletekre is szükség van, mint ahogy a tér építészeti kialakítása is fontos volt, amely az Adamdesign Stúdió munkája. Éppen ezért - néhány remek kép és pár mondat erejéig - lőjük ki azt a dugót!

0 Tovább

Nyerteseket hirdettek - Múzeumkert tájépítész pályázat

Ha csak egy belvárosi kertet kellene mondani, alighanem sokaknak a Múzeumkert ugrana be. Igaz, csekélyebb kiterjedésű, mint a Városliget vagy a Margitsziget, mégis sokunkat kötnek gyerekkori emlékek hozzá - már csak Molnár Ferenc könyve, A Pál utcai fiúk miatt is. Most pedig eljött az idő, hogy a kert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton mely koncepciók nyerték el a szakmai zsűri támogatását.

0 Tovább

Visszakapja régi fényét a Párizsi udvar

A Párizsi udvar műemlék épülete egyike a főváros legszebb és legismertebb építészeti alkotásainak, amelynek állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott, 1980 óta tulajdonképpen nem nyúlt hozzá senki. Jelenleg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján felújítás alatt áll az épület. A nagyszabású munkát a magyar állam a Eximbankon keresztül jelentős összeggel, 21,95 millió eurós (6.8 milliárd forintos) kedvezményes hitellel támogatja, de a projektre 12 milliárd forintot költenek.

2 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek