Így készül: újjászületik a Puskás

Ismét sport és építészet adott találkát egymásnak hétfőn, a TrendFM építészeti műsorában. A stúdióban Skardelli György építészt Kendik Géza, az A4 Stúdió sportlétesítmények tervezésében ugyancsak otthonosan mozgó vezető tervezője és Mezei Dániel riporter kérdezték az új Puskás Ferenc Stadionról. Így készül a stadion - friss hírek első kézből az Archichat_trendben.

0 Tovább

"Lenyűgöző labirintus"...

... címmel jelent meg Lukovich Tamás október 11-én a FUGA Budapesti Építészeti Központban is bemutatott építészetelméleti témájú könyve. Mielőtt "nem építész" olvasóink rémülten bezárnák az ablakot, gyorsan tisztázzuk: a mű nekik (is) szól. Kétévi vakáció helyett kétévi intenzív kutatás és írás után a mai magyar könyvpiacon egyedülálló mű született. Könyvajánló az Archichat blogon - hogy ne csak beszéljünk, olvassunk is róla!

0 Tovább

Építészet és Foci: Miért nem szokás magyar bajnoki futball-mérkőzésekre járni? 

A mai 40-es korosztály az utolsó, amely meghatározó élményként tudja felidézni, amikor egy-egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen több tízezer hasonló érdeklődésű társával együtt jól érezte magát. Azóta egyre mélyebb hullámvölgyekbe zuhan a hazai bajnoki meccsek látogatottsága. Mikor érjük el a mélypontot és van-e visszaút? Más megközelítésben: az épülő új stadionok mennyiben segíthetnek a szomorú statisztikák megváltoztatásában, a kifogástalan környezet és az európai körülményrendszer visszahozza-e a nézőket a lelátókra?

szokás építészet satdion puskás ferenc nemzeti stadion skradelli györgy archihat trend mezei dániel kendik géza

11 Tovább

Az évezred leglátványosabb mechanikaórája

A FUGA Budapesti Építészeti Központban október 24-ig megtekinthető a Polónyi István munkásságát bemutató, Németországot és Debrecent is megjárt kiállítás, amelyhez ezúttal - izgalmas adalékként - a hazai szerkezettervezők látványos modelljeitársulnak. Művészet, szerkezetiség, fizika - az interaktív elemekkel és színes installációkkal gazdagított kiállítás az egész család számára kínál érdekességeket. Vonalak és felületek - a Belváros szívében.

0 Tovább

Filmbe illő építészet

Amikor építészetről beszélünk, nem feledkezhetünk el annak perifériáiról: azon területekről, amik építészet és társművészetek, társszakmák határterületeire esnek. Ezen a héten az Archichat_trendben, a Trend FM építészeti műsorában Vörös Márton díszlettervezőt faggatta Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető. Szó esik műhelytitkokról, készülő szuperprodukciókról és a nemzetközi szakmai közeg sajátosságairól.

hollywood film díszlet magyar tervező építész tom hanks melissa mccarthy filmek mezei dániel kendik géza A4 Stúdió

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek