Építészet és Foci: Miért nem szokás magyar bajnoki futball-mérkőzésekre járni? 

A mai 40-es korosztály az utolsó, amely meghatározó élményként tudja felidézni, amikor egy-egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen több tízezer hasonló érdeklődésű társával együtt jól érezte magát. Azóta egyre mélyebb hullámvölgyekbe zuhan a hazai bajnoki meccsek látogatottsága. Mikor érjük el a mélypontot és van-e visszaút? Más megközelítésben: az épülő új stadionok mennyiben segíthetnek a szomorú statisztikák megváltoztatásában, a kifogástalan környezet és az európai körülményrendszer visszahozza-e a nézőket a lelátókra?

szokás építészet satdion puskás ferenc nemzeti stadion skradelli györgy archihat trend mezei dániel kendik géza

11 Tovább

Az évezred leglátványosabb mechanikaórája

A FUGA Budapesti Építészeti Központban október 24-ig megtekinthető a Polónyi István munkásságát bemutató, Németországot és Debrecent is megjárt kiállítás, amelyhez ezúttal - izgalmas adalékként - a hazai szerkezettervezők látványos modelljeitársulnak. Művészet, szerkezetiség, fizika - az interaktív elemekkel és színes installációkkal gazdagított kiállítás az egész család számára kínál érdekességeket. Vonalak és felületek - a Belváros szívében.

0 Tovább

Filmbe illő építészet

Amikor építészetről beszélünk, nem feledkezhetünk el annak perifériáiról: azon területekről, amik építészet és társművészetek, társszakmák határterületeire esnek. Ezen a héten az Archichat_trendben, a Trend FM építészeti műsorában Vörös Márton díszlettervezőt faggatta Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető. Szó esik műhelytitkokról, készülő szuperprodukciókról és a nemzetközi szakmai közeg sajátosságairól.

hollywood film díszlet magyar tervező építész tom hanks melissa mccarthy filmek mezei dániel kendik géza A4 Stúdió

0 Tovább

Magyar építész tervezi a hollywoodi világsztárok díszleteit

Filmes világsztárunk sajnos nincs. Remek operatőreink, ismert - ha nem is világsztár - rendezőink azonban vannak, voltak. Sőt, vannak olyan kiváló magyar háttéremberei is a "nagyfilmes" szakmának, akikről keveset beszélünk, miközben amit létrehoznak, legalább olyan fontos kellékei egy-egy produkciónak, filmnek vagy sorozatnak, mint a kiválóan megfizetett sztárszínészek. Ilyen a díszlettervező Vörös Márton is.

0 Tovább

A múzeumok Ferrarija - a Ferrarik múzeuma

Az ínyenceknek a balzsamecet, a sebesség szerelmeseinek a Ferrari ugrik be, hogyha az itáliai Modena kerül szóba. A legendás cég maranelloi gyára és múzeuma után 2014-ben nyitotta meg kapuit a legújabb, építészeti minőségében is a brand színvonalát képviselő kiállítótere. Ez került terítékre ma, az Archichat_Trend első októberi adásában a londoni Tate Modern mellett, melyről blogunkban már olvasható egy bejegyzés. Mezei Dániel műsorvezetővel és Kendik Géza építésszel, az A4 Stúdió vezető tervezőjével beszélgettünk - építészetről, múzeumokról, régi és új kapcsolódásáról.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek