Művészi építőmunka friss lendülettel

Nyár elejétől a Magyar Építőművészek Szövetségének élén új elnökség áll. Krizsán András DLA vezetésével új stratégia indult: a szakma értékeinek láthatóvá tétele és képviselete kiemelt szerephez jut majd. Minőség, jelenlét és együttműködés - három alappillér, amelyek nemcsak a szűk szakmai kommunikációra, de szélesebb, oktatási s társadalmi körökben való aktív jelenlétre is utalnak. A MÉSZ új elnökével a legfrissebb Archichat_trend adásban beszélgetett építészetről Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel riporter.

0 Tovább

Így készül: újjászületik a Puskás

Ismét sport és építészet adott találkát egymásnak hétfőn, a TrendFM építészeti műsorában. A stúdióban Skardelli György építészt Kendik Géza, az A4 Stúdió sportlétesítmények tervezésében ugyancsak otthonosan mozgó vezető tervezője és Mezei Dániel riporter kérdezték az új Puskás Ferenc Stadionról. Így készül a stadion - friss hírek első kézből az Archichat_trendben.

0 Tovább

"Lenyűgöző labirintus"...

... címmel jelent meg Lukovich Tamás október 11-én a FUGA Budapesti Építészeti Központban is bemutatott építészetelméleti témájú könyve. Mielőtt "nem építész" olvasóink rémülten bezárnák az ablakot, gyorsan tisztázzuk: a mű nekik (is) szól. Kétévi vakáció helyett kétévi intenzív kutatás és írás után a mai magyar könyvpiacon egyedülálló mű született. Könyvajánló az Archichat blogon - hogy ne csak beszéljünk, olvassunk is róla!

0 Tovább

Építészet és Foci: Miért nem szokás magyar bajnoki futball-mérkőzésekre járni? 

A mai 40-es korosztály az utolsó, amely meghatározó élményként tudja felidézni, amikor egy-egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen több tízezer hasonló érdeklődésű társával együtt jól érezte magát. Azóta egyre mélyebb hullámvölgyekbe zuhan a hazai bajnoki meccsek látogatottsága. Mikor érjük el a mélypontot és van-e visszaút? Más megközelítésben: az épülő új stadionok mennyiben segíthetnek a szomorú statisztikák megváltoztatásában, a kifogástalan környezet és az európai körülményrendszer visszahozza-e a nézőket a lelátókra?

szokás építészet satdion puskás ferenc nemzeti stadion skradelli györgy archihat trend mezei dániel kendik géza

11 Tovább

Az évezred leglátványosabb mechanikaórája

A FUGA Budapesti Építészeti Központban október 24-ig megtekinthető a Polónyi István munkásságát bemutató, Németországot és Debrecent is megjárt kiállítás, amelyhez ezúttal - izgalmas adalékként - a hazai szerkezettervezők látványos modelljeitársulnak. Művészet, szerkezetiség, fizika - az interaktív elemekkel és színes installációkkal gazdagított kiállítás az egész család számára kínál érdekességeket. Vonalak és felületek - a Belváros szívében.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek