Mondja el: szépnek, látványosnak tartja-e az épülő Dagály uszodát?

2017 júliusban Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Azok, akik naponta áthaladnak az Árpád hídon látják, hogy a 15 ezer néző befogadására alkalmas Dagály uszoda miként épül. Hatalmas létesítményről van szó, ezt főképp akkor lehet érzékelni, ha közelről körbejárja az ember. Mi mindezt megtettük. Azonban, hogy szép-e, az szubjektív, de itt az archichat_trenden most elmondhatja véleményét. Beszéljük meg! A blog alján és az Facebookon is várjuk véleményét.

chat építészet dagály szépség vélemény világbajnokság 2017 budapest látvány

6 Tovább

Így készült: a Tate Modern bővítése

A Herzog és de Meuron iroda nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a 21. század múzeumának modelljét, egy ikonikus mintát alkosson, egyben a következő húsz évre meghatározza a környezetét. Megépült, átadták: kibővült a londoni Tate Modern, a világ első olyan múzeuma, amelyben a performansz, a film és a különböző kortárs installációk egyenrangú művészeti ágakként jelennek meg a kiállítóterek hagyományos szereplői mellett.

london építészet látvány szépség design meghatározó modern város

0 Tovább

Komoly díjakat fog nyerni a Market a CEU új campusával. Nézze meg, miért!

A szépség kőből, téglából és cementből születik! - archichat_trend

A Market Építő Zrt. építi a CEU (Közép-európai Egyetem) új campusát, amelynek első üteme most lezárult. Mivel a megrendelő köztudomásúlag nem akart engedni a színvonalból, az elmúlt évek legnagyszerűbb építészeti és igen magas minőségű beruházása valósult meg az V. kerületben. Legalábbis annak első üteme.

szépség design építészet budapest market épület belváros ceu soros egyetem

0 Tovább

Liget, nép, rajz, zene

2020-ra több ütemben, fokozatosan birtokba veheti a közönség a megújuló Városligetet. Az átalakítás részleteiről, a jelenleg zajló és még tervezett munkákról Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesével beszélgetett Kendik Géza építész és műsorvezető társa az Archichat_trend második adásában, a Trend FM-en.

0 Tovább

"We need to talk about Liget"*

Az építészetről beszélünk: a Liget Budapest projektről és arról, ami mögötte van. Az Archichat_trend következő adásaiban a Városliget területére tervezett új létesítmények és megújuló épületek játsszák a főszerepet. A meghívott vendégekkel, többek közt Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezetőjével ezúttal is a műsorvezető Mezei Dániel és Kendik Géza építész beszélget.

* A "We need to talk about Kevin" Lynne Ramsay családi drámája, Tilda Swinton és Ezra Miller főszereplésével.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek