Komoly díjakat fog nyerni a Market a CEU új campusával. Nézze meg, miért!

A szépség kőből, téglából és cementből születik! - archichat_trend

A Market Építő Zrt. építi a CEU (Közép-európai Egyetem) új campusát, amelynek első üteme most lezárult. Mivel a megrendelő köztudomásúlag nem akart engedni a színvonalból, az elmúlt évek legnagyszerűbb építészeti és igen magas minőségű beruházása valósult meg az V. kerületben. Legalábbis annak első üteme.

szépség design építészet budapest market épület belváros ceu soros egyetem

0 Tovább

Liget, nép, rajz, zene

2020-ra több ütemben, fokozatosan birtokba veheti a közönség a megújuló Városligetet. Az átalakítás részleteiről, a jelenleg zajló és még tervezett munkákról Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesével beszélgetett Kendik Géza építész és műsorvezető társa az Archichat_trend második adásában, a Trend FM-en.

0 Tovább

"We need to talk about Liget"*

Az építészetről beszélünk: a Liget Budapest projektről és arról, ami mögötte van. Az Archichat_trend következő adásaiban a Városliget területére tervezett új létesítmények és megújuló épületek játsszák a főszerepet. A meghívott vendégekkel, többek közt Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezetőjével ezúttal is a műsorvezető Mezei Dániel és Kendik Géza építész beszélget.

* A "We need to talk about Kevin" Lynne Ramsay családi drámája, Tilda Swinton és Ezra Miller főszereplésével.

0 Tovább

Friss somlóit Nemecsek Ernőnek!

Első rádióadásával jelentkezett szeptember 5-én az Archichat_trend, melyben két forró témát is érintett Mezei Dániel riporter, Kendik Géza építész és vendégeik, dr. habil. Déry Attila Ybl-díjas építész, építészettörténész és Szabó Gábor tájépítész tervező, a Tér-Team iroda vezetője. A Párizsi Udvar rehabilitációja és a Nemzeti Múzeum kertjének megújítására kiírt tájépítész pályázat két megkerülhetetlenül fontos, méltatlanul elhanyagolt belvárosi ingatlan sorsát rendezheti.

0 Tovább

Először láthatnak képeket a Múzeumkert győztes tájépítész pályázatából 

Ahogy itt az archichat_trend blogon az elsők között beszámoltunk róla, a Múzeumkert megújítására kiírt ötletpályázaton a Szabó Gábor és Szende András által jegyzett elképzelés, a Tér-Team Kft. terve nyert. Ahogy az alkotók a pályázatban megfogalmazták: "az elképzelés legfontosabb célja - a kiírással összhangban - a Múzeumkert Petz Ármin tervezte kialakításának rekonstrukciója, a meglévő növényzet felújítása, ökológiai gazdagítása, a kert funkcióinak kiszolgálása, és egyben a funkciók gazdagítása, egyúttal a jelenlegi problémák, konfliktusok, és a helyhez méltatlan állapotok felszámolása. A pályázat ezen kívül javaslatokat tesz a megvalósítás ütemezésére, valamint kitér a későbbi fenntartásra is." Szabó Gábor eljutatta blogunknak a pályázati anyagot - köszönjük - , amelyből most néhény szemelvényt, ill. látványtervet közlünk.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek