Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem mellékes: Legyen király, ahová a király is gyalog jár! 

fürőszoba mellékhelység építészet archichat wc csap tisztálkodás római csempe fürőA magyar nyelv mellékhelyiség szava is mutatja mennyire hátrányos helyzetben volt cikkem mai tárgya, a fürdőszoba. A XX. század elejéig szinte nem is létezett, ma azonban a modern építészek már nem csak szükséges rossznak, hanem stílusosnak, a lakások ékkövének szánják.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

Lesse meg velünk, miként épül a Párizsi udvar - a legújabb képek az építkezésről csak az Archichaten!

párizsi udvar építkezés szálloda jégbüfé képek fotók budapestEgy téma, amely a fővárosban élők nagy többségét érdekelheti, de kis túlzással az ország jelentős részét is, hiszen van egy korosztály, amely elmondhatja: életének meghatározó emlékei kötődnek a Párizsi (Párisi) udvarhoz, a Jégbüféhez és környékéhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz az épülettel, miként alakul át és újul meg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján. Éppen ezért örültünk, hogy a beruházónak és a kivitelező Market Építő Zrt-nek köszönhetően most egészen friss képeket láthatunk az átalakításról. Téglák és boltívek az érdemi munka megkezdése előtt. A csupasz, meztelen valóság a Párisi udvarról csak itt az Archichaten.

0 Tovább

Először láthat képeket az óbudai új Nemzeti Edzés Központról 

Egy a következő évtizedekben meghatározó szerepet betöltő épület került - egyelőre még nem hivatalosan - tegnap átadásra. A teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központja, amelyet már használatba is vettek a fiatalok, mivel a napokban az óbudai domboldalban zajlik a junior csapat-világbajnokság, ahol majdnem 30 nemzet fiataljai, legjobb teniszezői ütik a labdát. Köztük a magyarok is. Érdemes kilátogatni a pályák mellé, mert egy ígéretes új épület mellett sportélményben is része lehet annak, aki a következő napokban arra sétál.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4Stúdió

2 Tovább

Mondja el: szépnek, látványosnak tartja-e az épülő Dagály uszodát?

2017 júliusban Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Azok, akik naponta áthaladnak az Árpád hídon látják, hogy a 15 ezer néző befogadására alkalmas Dagály uszoda miként épül. Hatalmas létesítményről van szó, ezt főképp akkor lehet érzékelni, ha közelről körbejárja az ember. Mi mindezt megtettük. Azonban, hogy szép-e, az szubjektív, de itt az archichat_trenden most elmondhatja véleményét. Beszéljük meg! A blog alján és az Facebookon is várjuk véleményét.

chat építészet dagály szépség vélemény világbajnokság 2017 budapest látvány

6 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek