Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Visszakapja régi fényét a Párizsi udvar

A Párizsi udvar műemlék épülete egyike a főváros legszebb és legismertebb építészeti alkotásainak, amelynek állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott, 1980 óta tulajdonképpen nem nyúlt hozzá senki. Jelenleg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján felújítás alatt áll az épület. A nagyszabású munkát a magyar állam a Eximbankon keresztül jelentős összeggel, 21,95 millió eurós (6.8 milliárd forintos) kedvezményes hitellel támogatja, de a projektre 12 milliárd forintot költenek.

2 Tovább

Zene a Sarkkörön túl

A norvégiai Nordland megye székhelye, Bodo város legújabb fejlesztései közül már hírt bemutattuk a városi könyvtárat. A kulturális központ másik épületét, a koncert- és rendezvényközpontot ugyancsak a DRDH Architects (Daniel Rosbottom, David Howarth) tervezte, azonos időben, azonos koncepció mentén. A koncertterem kiváló akusztikus tér, az Északi Sarkkör fölötti kategóriában alighanem világelső.

0 Tovább

Mit hozhat az olimpia Budapest és a hazai építészszakma számára? 

Zajlik az olimpia Rióban. Egy ekkora eseménynek rengeteg olvasata van, mivel hatalmas, több éves előkészítő munka előzi meg az olimpia két hetét. Ez minden területre, így az építészetre is igaz. Éppen ezért lehet érdekes az a beszélgetés, amely a hét elején a Trend FM-en hangzott el, ahol Kendik Géza (A4Stúdió, tulajdonos) és Kókány Győző (S.A.M.O, tulajdonos) két kiváló hazai építész, ráadásul a sportlétesítmények tervezésében a munkáik révén szakértő építészmérnök volt a vendég. A téma az olimpia, kicsit a 2024-es magyar olimpiai pályázat tükrében is.

0 Tovább

Könyvek reneszánsza

Működésének első évében félmillió látogatót fogadott Bodø új könyvtára, amelyet a DRDH Architects (Daniel Rosbottom, David Howarth) tervezett. Ez a szám azt jelenti, az egész régió megmozdult és birtokba vette az épületet. A látogatók közt jelentős számú a gyermek és fiatal - nem véletlenül. A tervezők külön gondot fordítottak a fiatalabb korosztály igényeire az épület megalkotásakor.

0 Tovább

Arany kívül, arany belül! Szilágyi Áron és Szász Emese otthona, avagy az építészet hatása a mindennapokban

A kör bezárult. Szilágyi Áron is olimpiai bajnok lett. Megvédte címét kard egyéniben, ezzel 26 évesen a magyar és a nemzetközi sport halhatatlanjai közé emelkedett. Az elmúlt napokban azt vizsgáltuk, hogy milyen épület "áll" a siker mögött. Hol edz, hol készül többek közt Szilágyi Áron is. Nos a válasz pont ugyanaz, mint Szász Emese esetében. Egy csarnokban, egy épületben, amely immár két riói aranyérmesnek az otthona.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek