Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Épület a repülés megszállottjainak

építészet modern repülő ház shaolin kolostor Mailitis lett repülő színházAz emberiség régi vágya, a repülés, a 21. században, a fapados repülők korában, már szinte hétköznapivá vált. A szabad lebegés a levegőben azonban még ma is különleges élménynek számít. Ezt az élményt biztosítja fellépő shaolin szerzetesek és látogatók számára a Shaolin Szerzetesek Repülő Színháza Kínában.

0 Tovább

Árnyék Dubai legújabb építészeti csodáján

dubai építészet per keret csoda archichatDubai modern épületeinek látképe az öböl menti arab államok gazdasági fejlődésének szimbóluma. Ez a látvány az év végére egy újabb ikonikus épülettel fog bővülni, ekkora adják át a Dubai Frame építményét. Az angol elnevezés mutatja, hogy az épület egy hatalmas keretet formál, amelyen egyik irányból átnézve a modern felhőkarcolókat, a másik irányba tekintve a város hagyományos negyedeit láthatjuk.

0 Tovább

Perzselő hőség, perzsa kert

perzsa építészet modern irán archichat fülesA több ezer éves perzsa kultúra és művészet, valamint a modern építészet találkozása egy különleges múzeumot eredményezett. Az itt található kiállítás célja, hogy bemutassa az iráni orvoslás hagyományait és mindennapjait. A gyógynövényektől az orvosi eszközökön keresztül a mai egészségügyi eredményekig teljes áttekintést kíván adni az érdeklődőknek

0 Tovább

Miatyánk Ki vagy a betonban...

modern templom beton dél-korea építészet magasház BituMan archichat mezei dániel GimpoA magyarországnyi területű Dél-Korea a világ legnépesebb országai közé tartozik, népsűrűségét tekintve 12. a világon. Nem csoda, hogy a lakosság többsége olyan városokban él, amit közkeletű szóval csak betondzsungelnek szoktunk nevezni. De ez őket nem annyira zavarja, a saját családi ház az "amerikai álom" része, nem a dél koreai álomé. Azonban a templomoknak itt is marad hely.

3 Tovább

Hét építészeti kísérlet, amely látványos kudarccal végződött

építészet kudarc épület használhatatlan bukás archichat kisérlet modern puskás Mies van der Rohe Fenchurch Street 20

Köztudomású, hogy még a legnevesebb építészek terveinek jó része is a rajzasztalon marad, a nagy ideákat kíméletlenül lemészárolja a pénzhiány, netán a megrendelő szeszélye. Keveseknek adatik meg, hogy akár egész városokat vagy városnegyedeket építsenek fel, mint Oscar Niemeyer Brasilia városát vagy a két Griffin Canberrát, esetleg - hogy mi, magyarok se maradjunk ki a sorból - Magyar Géza Salgótarján belvárosát ( jellemző, hogy mindegyik állami projekt lévén grandiózus tervek készülhettek). Na de mi van, ha a megvalósult álom rémálommá változik, mint történt az jó néhány esetben a sors szeszélyéből vagy a tervezés hibáiból?

8 Tovább
«
12

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek