Csőváz! - modernista bútorkiállítás az Iparművészetiben

Jövő nyáron várhatóan megkezdődik az Iparművészeti Múzeum felújítása a Vikár és Lukács Építészstúdió tervei alapján. Az épületben csütörtökön nyílt meg az a kiállítás, amely Breuer Marcell és kortársai építészeti alkotásait és eredeti bútorait mutatja be. A kiállítás tervezője Dévényi Tamás építész.

0 Tovább

Újra születnek sárkányok?

Hong Kong 1997 óta ismét Kína része, de az angol gyarmati múlt építészeti emlékei számos helyen megtalálhatóak a városban. Jövőre lesz száz éves a Tai Tam Dam vízművek rendszere. A város egy nagyszabású építkezéssel ünnepli a centenáriumot. Az angolok által épített gát mellett egy látványos új híd épül a helyi M Co design tervezésében.

0 Tovább

A jövő elkezdődött - okosházak Budapesten

A tudás és az információ átadásának gyors változását az építészet sem hagyhatja figyelmen kívül. Mit kezd egy építész a megnövekedett multimédiás és információs elvárásokkal egy középület tervezése esetén? A kérdésre a Streamnet tulajdonosa, Kászonyi Péter és Hodosi Péter vezető szakértő adtak választ Kendik Géza építésznek és Mezei Dánielnek az Archichat műsorvezetőjének az Archichat_Trend legfrissebb adásában.

2 Tovább

Breuer Marcell hazatér?

Hamarosan egy időre bezárja kapuit az Iparművészeti Múzeum. Előtte azonban - 2016. december 8-án 11 órakor - egyedülálló kiállítás nyílik benne "Breuer újra itthon" címmel. Breuer Marcell a huszadik századi építészetet formáló alkotó, a világ számos pontján a legnagyobbak közt tartják számon. Magyarországon nincs megépült Breuer-épület, munkássága nem is vált közismertté. Hiánypótló tehát ez a kiállítás, amivel méltóképpen búcsúzik az épület is, hogy aztán teljes felújítás után várja újra látogatóit.

0 Tovább

Tündértornyoktól a noszvaji barlanglakásokig

Ma, amikor az emberek annyit beszélnek a természettel való harmonikus együttélésről, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem kell mindent újra kitalálni. Őseink nálunk sokkal jobban alkalmazkodtak környezetükhöz. Igaz ez a lakóhelyeinkre is. Ma a világörökség része, több százezer turista úticélja a törökországi Kappadókia, ahol az ott élők már több mint kétezer év óta alakítják sziklalakásaikat, de lehet, hogy nem is kell annyira messzire utaznunk, ha ilyen építészetet akarunk látni?

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek