Páratlan kerékpáros építészet 

kerékpárút építészet kerékpár innováció élhető környezet archichatAz utóbbi évtizedekben a kerékpár szerepe és jelentősége világszerte egyre növekszik, már nem csak sport- vagy szabadidős tevékenység, de a nagyvárosokban egyre inkább a munkába járás és a mindennapi közlekedés eszköze, sokak számára sajátos életstílus is. Az építészet fontos szerepet játszik a kerékpározás népszerűsítésében a megfelelő infrastruktúra biztosításával: biztonságos kerékpárutakkal, kerékpáros parkolóhelyekkel, és nyílt terekkel, amelyek arra bátorítják az embereket, hogy tegyék le az autót és válasszák a kerékpárt.

0 Tovább

Egy menedékház, ahová menekülni akarunk!

építészet síelés japán hokkaido archichat füles vulkán természetAz építészeti blogokon általában különleges, nagyszabású, környezetükből valamilyen szempontból kiemelkedő épületeket mutatnak be. Mai házunk ezekkel az elvekkel teljesen szembe megy. Japánban Hokkaido szigetén egy szunnyadó vulkán lábánál, Florian Busch építészeti iroda tervei alapján építették fel ezt az egyszerű síházat. A vidékkel együtt él igazán.

0 Tovább

Árnyék Dubai legújabb építészeti csodáján

dubai építészet per keret csoda archichatDubai modern épületeinek látképe az öböl menti arab államok gazdasági fejlődésének szimbóluma. Ez a látvány az év végére egy újabb ikonikus épülettel fog bővülni, ekkora adják át a Dubai Frame építményét. Az angol elnevezés mutatja, hogy az épület egy hatalmas keretet formál, amelyen egyik irányból átnézve a modern felhőkarcolókat, a másik irányba tekintve a város hagyományos negyedeit láthatjuk.

0 Tovább

A Makovecz-örökség tovább él

makovecz imre kormányhatározat örökség alapítvány csernyus lőrinc archichatA Makovecz Alapítvány működéséről és feladatairól beszélgetett Csernyus Lőrinc Ybl- díjas építész az alapítvány egyik kurátora a Trend FM építészeti műsorának legutóbbi adásában, az Archichatben.

0 Tovább

Létezik izgalmas lakótelep

lakótelep építészet felújítás szines ház archichat füles mezei kendik

Aki a hetvenes-nyolcvanas évek Kelet-Európájában nőtt fel, tanúsíthatja, hogy a létező szocializmusnak nem a vörös, hanem a szürke volt a jellemző színe. Az emberek szürke épületek között élték egyhangú életüket. A szocialista lakótelepek egyszínű tömbjei a rendszer legjellemzőbb képi megfelelői voltak. A mai modern épületek beton építményei néha hasonló érzéseket kelthetnek bennünk.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek