Alagút és ház

Egy 87 négyzetméteres városi, családi ház tervezése valószínűleg kevés építészt hoz lázba, ha azonban valaki megnézi ennek a tokiói épületnek a képeit, láthatja, hogy még a leghétköznapibb megbizatást is különlegessé lehet varázsolni. Makiko Tsukada japán építész egy alagutat tervezett egy egyszerű hasáb alakú házba.

1 Tovább

Kultúra, közlekedés, természet - fókuszban a Hegyvidék

Síház a Normafán - ma étterem üzemel benne. Forrás: http://normakert.hu/

Sokakat érintő és érdeklő témák kerültek terítékre az Archichat_Trend adásában január 23-án. A Trend_FM hullámhosszán a szokott időben Mezei Dániel riporter és Kendik Géza építész, az A4 Stúdió vezető tervezője fogadta a stúdióban Szabó-Kalmár Éva főépítész asszonyt, a XII. kerületi Városrendezési és Főépítészi Iroda vezetőjét.

0 Tovább

Gyógyító építészet

Magyarország legnagyobb organikus építészettel foglalkozó szervezete a Kós Károly Egyesülés. A jó építészet azonban nem stílusfüggő - vallja Jánosi János építész, egyetértésben Kendik Gézával. Az A4 Stúdió vezető tervezőjével, Mezei Dániel állandó beszélgetőtársával építészetről, díjakról és főépítészi teendőkről is beszélgetett az Archichat_Trend e heti vendége.

organikus makona jánosi jános makovecz modern stílus építészet mezei dániel kendik géza a4 stúdió archichat

0 Tovább

Déli pályaudvar - mi lesz a végállomása? 

Idén 45 éve, hogy megnyílt a Déli Pályaudvar mai épületének első üteme: a pénztár- és a várócsarnokának nyugati fele. Ugyanekkor adták át a kettes metróvonal budai végállomását is. A Vérmező ikonikus vasútállomása azóta is az elővárosi vasutak és a belvárosi közlekedés közötti átszállás fontos fővárosi csomópontja. Kelenföld és a négyes metró megépítése talán csökkentett valamennyit forgalmán, de Buda jelentős részét továbbra is ez szolgálja ki.

déli pályaudvar építés buda 45 éves egyetem olimpia építészet vasút archichat mizsei anett testnvelési egyetem te

0 Tovább

Rengeteg felhőkarcoló épült világszerte 2016-ban 

felhőkarcoló legmagasabb toronyház kína egyesült államok archichat kendik mezei dániel építészet acélvázGombamódra nőnek ki a földből a felhőkarcolók. Ennek nem mindenki örül, de az egyéni meglátásoktól függetlenül megállapítható, hogy az előző évben rekordszámú, összesen 128 felhőkarcoló épült a világban, amire korábban soha sem volt példa. Mindez jelzi, hogy napjainkban egyre több helyen van igény ezekre a hatalmas épületekre.

3 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek