Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem Trump lesz a kivitelező!  

klímaváltozás jövő háza építészet víz archichatNapjaink egyik sokat vitatott témája a klímaváltozás és annak vészjósló következménye, a tengerszint megemelkedése. Felmérések szerint ez a válság ráadásul alig 100 éven belül valóssággá válhat, melynek következtében az emberiség egy része vízre épülő városokba kényszerülhet. Talán Vincent Callebaut belga építész "aequorea" lakáspiaci megoldása kissé enyhíti az olvadó gleccserek jövőképétől való félelmet.

0 Tovább

A zenélő hajó

párizs építészet hajó zenélő szajna
Párizs a világ egyik legismertebb városa, épületei az emberiség kultúrájának mérföldkövei. Azt gondolom, kevés olyan ember él a Földön, aki ne ismerne legalább egy jellegzetes párizsi épületet. A korábbi századok művészei feladták a leckét a jelenkor építészeinek, akik valami újat akarnak alkotni. Ezeknek a magas elvárásoknak akar megfelelni a város legújabb kulturális központja, a Szajna zeneház.

0 Tovább

UFO-kikötő Japánban? 

ufo kikötő park japán építészet archichat

A japán Nendo design stúdió első köztéri munkája felülről jobban hasonlít földönkívüliek leszállóhelyére, mint tényleges funkciójára: egy japán kisváros köztéri parkjára. A tervezők az ötletet a park különleges formájú épületeire azonban nem a scifik világából, hanem a város határában lévő több mint ezerötszáz éves sírokból merítették.

0 Tovább

Kert a város felett

kert város felett építészet

Mára a világ lakosságának legnagyobb része a városokban él. A munkalehetőségek miatt naponta sok ezren költöznek be és emiatt állandóan változik a települések képe. Az új fejlesztések és építkezések mellett egyre többet hallani régi elavult épületek, utak bontásáról. A rombolás helyett viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy építmény az eredetitől teljesen eltérő funkciót kap. Szöul városa azonban egy ilyen rendhagyó megoldást választott, amikor egy a hetvenes években épített felüljárót "zöld" sétánnyá változtatott.

0 Tovább

Építészek és a menekültválság

menekült menekültválság épület sátor lakás elhelyezés építészet tervPolitikai nyugtalanság és természeti katasztrófák miatt az utóbbi években a világ újságjainak címlapján folyamatosan megtalálhatóak a menekültválságot és annak következményeit taglaló cikkek. Ezek az események folyamatosan kihívások elé állítják a világ kormányait, az aktuálpolitikai magyarázatoktól függetlenül. Az egyik legnagyobb probléma a nagy létszámú menedékkérőnek hosszabb távon lakóhelyet biztosítani. Ez inspirálja az építészeket is, akik számos megoldást javasolnak, amellyel könnyebbé lehet tenni az otthontalanok életét.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek