Az Inotai Szellemerőmű életrajza

Meglehet, egy táncdalfesztivállal kezdődött minden. Akkortájt - mobil, sőt vezetékes telefon híján - a közönségszavazást egy egyszerű, ám frappáns módszerrel bonyolították le. A TV képernyője előtt szurkoló nézők villanyaik felkapcsolásával fejezhették ki tetszésüket, és a rangsort az így keletkező áramfogyasztási ingadozások szerint állították fel. Ment is minden, mint a karikacsapás, mígnem egy szám akkora sikert aratott, hogy átmenetileg egy nagyon sok embert érintő áramkimaradás következett be. A rendszer egyszerűen nem bírta el az egyidejű terhelés ilyen mértékű megnövekedését.

0 Tovább

Épül a magyar olimpiai pályázat nagy riválisának fő stadionja!

A nagy amerikai sportklubok bevételük növelése érdekébe egyre nagyobb és modernebb stadionokat szeretnének. Ennek a legfrissebb példája a korábbi St. Louis Rams amerikai focicsapat tervezett beruházása Los Angelesben. Nekünk magyaroknak is érdekes az építkezés, miután a létesítménynek fontos szerepet szánnak a 2024-es los angelesi olimpiai pályázatban.

6 Tovább

Genezistől a rollerig

Épületek előtt, mellett, között, alatt, fölött - a szobrászat és az építészet a legkorábbi civilizációk óta kéz a kézben járnak. Az Archichat_Trend legutóbbi vendége Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) szobrászművész volt. Beszélgetőtársai ismét Kendik Géza (A4 Stúdió), a műsor állandó építész szakértője és Mezei Dániel műsorvezető, az Archichat házigazdája voltak.

0 Tovább

Napjaink Machu Picchuja? Új építész-díjat nyert a limai egyetem kampusza

Machu Picchu építészet lima terv díj mezei dániel kendik géza archichatAz elnevezés (Modern Day Machu Picchu) hangzatos, a zsűri összetétele alapján az odaítélt díj is jelentősnek tűnik, de valójában a természeti környezet nagyon hiányzik a limai műszaki egyetem modern kori Machu Picchunak nevezett épülettömbjéből, amely elnyerte a a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) új nemzetközi elismerését.

0 Tovább

Kihirdették az "építész Oscar-díj" győzteseit: World Architecture Festival (WAF) 2016

world architect festival győztes építész díj elismerés kendik géza a4 stúdió Mezei Dániel archdaily siker magyar Szeczecini Nemzeti MúzeumA Szeczecini Nemzeti Múzeum mellett álló, a lengyel Robert Konieczny + KWK Promes által tervezett Párbeszéd Központ nyerte az év épülete elismerést, a World Building of the Year 2016-os díjat. A német fővárosban, Berlinben rendezett World Architecture Festival (WAF) a világ legrangosabb építészeti versenye.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek