Épületek ismert lemezborítókon

A lemezborító csak részben reklám és figyelemfelkeltő eszköz, gyakran olyan vizuális jelkép, amely kifejezi az adott zenekar identitását vagy a lemezen hallható zene hangulatát. Néhány olyan példát szeretnék az alábbiakban bemutatni, ahol a borítón látható épület és a zene között számomra egyértelmű a kapcsolat.

10 Tovább

A vörösiszap katasztrófa utáni falukép

vörösiszap építés turi attila öt év házak devecser mal katasztrófa archichat mezei dániel kendik gézaTuri Attila Ybl díjas építész, az MMA Építész Tagozatának vezetője és Jánosi János (MAKONA Egyesülés) is megszólalt az Archichat_Trend hétfői adásában, a Trend FM-en. Kendik Géza építész (A4 stúdió) és Mezei Dániel az elmúlt évek legszörnyűbb hazai ipari katasztrófája, az ajkai vörösiszap-ömlés utáni újjáépítésről, annak máig tartó hatásairól kérdezte a két építészt.

1 Tovább

Tudás, technológia, kísérletek - felhőkarcolók a világ körül

Nézz az ég felé...! Magasépítési munkák a KÉSZ Holding Zrt-nél. Forrás: www.kesz.hu

Budapesten talán hamarosan két magasház is felépülhet. Kocsis András Balázs, a KÉSZ csoport statikus tervezési iroda vezetője volt az Archichat_Trend vendége a TrendFM hétfői adásában.

0 Tovább

Opera, Eiffel Műhelyház, végállomás

Öthajós csarnokot, az ország legnagyobb ipari műemlékét alakítják át az Operaház céljainak megfelelően. Az átalakítás tervezője: Marosi Miklós (a Középülettervező Zrt. Széchenyi-, Ybl- és Pro Architectura-díjas vezető tervezője). Forrás: www.opera.hu

2017 őszén rendhagyó évadot kezd a Magyar Állami Operaház. Közel három évtizeddel a legutóbbi felújítása után időszerűvé vált ismét egy komolyabb beavatkozás, habár a közönségforgalmi területeken szinte folyamatosan végeznek kisebb restaurátori, karbantartó munkákat.

0 Tovább

Magasházak Magyarországon 

magasház budapest magyarország lechner tudásközpont mészaros ábel felhőkarcoló toronyház archichat mezei dánielAz utóbbi hónapokban a hazai szakmai és laikus közvéleményt is lázban tartja a hosszú évek után újra előkerülő magasház-kérdés, a hírek szerint ugyanis két toronyház is felépülhet hamarosan Budapesten, 120, illetve 90 méteres magassággal. Éppen emiatt a A következő cikkben - amely Mészáros Ábel, a Lechner Tudásközpont építészének munkája - megkíséreljük röviden számba venni az itthon megépült toronyházakat.

21 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek