Perzselő hőség, perzsa kert

perzsa építészet modern irán archichat fülesA több ezer éves perzsa kultúra és művészet, valamint a modern építészet találkozása egy különleges múzeumot eredményezett. Az itt található kiállítás célja, hogy bemutassa az iráni orvoslás hagyományait és mindennapjait. A gyógynövényektől az orvosi eszközökön keresztül a mai egészségügyi eredményekig teljes áttekintést kíván adni az érdeklődőknek

0 Tovább

Saját felhőt és esőt szeretne?   

építészet design archichat barányfelhő Matthew Mazotta bituman Cloud House Missouri Springfield usaKevés meghittebb, megnyugtatóbb hang van a világon, mint az eső kopogása a bádogtetőn. Ezt az élményt bármikor, még verőfényes napsütésben is átélheti az ember Matthew Mazotta designer különleges épületében, és ez még csak egy, bár a legeredetibb a kínált élmények közül, amelyek elmúlt idők nyugodt, háborítatlan vidéki életének illúzióját hivatottak felidézni pár pillanatra a látogató számára.

0 Tovább

Miniház, de hatalmas luxus!

miniház mobilház luxusapartman épület usa archichat architacht kendik mezei füles építészetAz Egyesült Államok építészetének egyik legújabb divatja a miniház építés. Számtalan televízió műsor, blog és építészeti magazin ad tanácsot a 35 négyzetméternél kisebb házak megvalósításához. A 2008-ban bekövetkezett hitelválság és az ebből következő ingatlanpiaci összeomlás adott lendület ennek a mozgalomnak.

0 Tovább

Stadion az erdő közepén! 

fák stadion építés környezetvédelem építészet archichat füles mezei dániel kendik gézaMa Magyarországon, ha egy társaságban vérre menő vitát akarunk gerjeszteni, elég néhány hívószót bedobni. Ezek közül kettő a stadionépítés és a fakivágás. Mai cikkem témája ebből következően több szempontból is indulatokat gerjeszthet, hiszen egy olyan spanyolországi sportlétesítményről lesz szó, ami egy már meglévő park közepén épült meg.

0 Tovább

Képbe kerül az építészet

ALDI, Újbuda. Tervező: Kendik Géza. Fotó: Bujnovszky Tamás

A kortárs hazai építészet fotográfiai tolmácsolója, Bujnovszky Tamás fotóművész vendégeskedett az Archichat e heti adásában, a Trend FM-en. Mezei Dániel riporter mellett Kendik Géza (vezető tervező, A4 Stúdió) kérdezte a fotográfust, aki egyébként műsorunk építészének számos házát is képre komponálta már.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek