Tízmilliókat költenek kultúrára! 

Chester storyhouse közösségi ház legdrágább építészet archichatNéhány hete egy amerikai kisváros közösségi projektjéről írtam, ahol egy szétnyitható házból készül nézőtér és így alakul ki egy közösségi tér. Ma egy ennél jóval drágább épületet, az angliai Chester 37 millió fontból megvalósult új kulturális központját mutatom be. A két vállalkozást az köti össze, hogy mindkét város vezetői szükségesnek tartották egy olyan közösségi hely megteremtését, amely a városlakók kulturális igényeit a lehető legjobban kiszolgálja.

0 Tovább

A világ legszebb úszómedencéi

medence világ legszebb szép medúza ház nyárÚjra itt a nyár! Idén eddig a globális felmelegedés hatása hazánkban nem volt érzékelhető, a hosszú hideg tél s a szeszélyes tavaszi időjárás után, végre 25 fok köré emelkedett a hőmérő higanyszála. Úgy gondolom, itt az idő megnézni néhány szokatlan medence kialakítást a világ melegebbik tájairól.

1 Tovább

Párizsi udvar: mindenki bemehet

párizsi udvar felújítás passzázs nyitott archikon ferenciek tereJól halad az évekig üresen álló, szebb időket látott Párizsi udvar felújítása. Az ikonikus épületet ötcsillagos luxusszállodává alakítják át, a Mellow Mood Hotelek csoportját bővíti. Elkeseredni azonban nem kell, ez derült ki a pénteki sajtóbejáráson, amely az ikonikus épület felújítási területén zajlott.

0 Tovább

Kápolna ég és föld között

templom ég föld Coetzeea Steyn Bosjes kápolnaA templomépítészet mindig is különleges helyet foglalt el az építészet történetében. A templom a történelem folyamán a közösség legfontosabb építményévé vált, amelyben összpontosul az adott kor szellemi és technikai ismerete. Dél-Afrikában egy szőlőültetvényen épült fel tavaly a Bosjes Kápolna, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a mai modern építészek is tudnak fenséges egyházi épületeket létrehozni.

0 Tovább

Épület a repülés megszállottjainak

építészet modern repülő ház shaolin kolostor Mailitis lett repülő színházAz emberiség régi vágya, a repülés, a 21. században, a fapados repülők korában, már szinte hétköznapivá vált. A szabad lebegés a levegőben azonban még ma is különleges élménynek számít. Ezt az élményt biztosítja fellépő shaolin szerzetesek és látogatók számára a Shaolin Szerzetesek Repülő Színháza Kínában.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek