Párizsi udvar: mindenki bemehet

párizsi udvar felújítás passzázs nyitott archikon ferenciek tereJól halad az évekig üresen álló, szebb időket látott Párizsi udvar felújítása. Az ikonikus épületet ötcsillagos luxusszállodává alakítják át, a Mellow Mood Hotelek csoportját bővíti. Elkeseredni azonban nem kell, ez derült ki a pénteki sajtóbejáráson, amely az ikonikus épület felújítási területén zajlott.

0 Tovább

Kápolna ég és föld között

templom ég föld Coetzeea Steyn Bosjes kápolnaA templomépítészet mindig is különleges helyet foglalt el az építészet történetében. A templom a történelem folyamán a közösség legfontosabb építményévé vált, amelyben összpontosul az adott kor szellemi és technikai ismerete. Dél-Afrikában egy szőlőültetvényen épült fel tavaly a Bosjes Kápolna, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a mai modern építészek is tudnak fenséges egyházi épületeket létrehozni.

0 Tovább

Épület a repülés megszállottjainak

építészet modern repülő ház shaolin kolostor Mailitis lett repülő színházAz emberiség régi vágya, a repülés, a 21. században, a fapados repülők korában, már szinte hétköznapivá vált. A szabad lebegés a levegőben azonban még ma is különleges élménynek számít. Ezt az élményt biztosítja fellépő shaolin szerzetesek és látogatók számára a Shaolin Szerzetesek Repülő Színháza Kínában.

0 Tovább

Nyitható ház: ajtó a jövőbe

nyitható ház ház építészet archichat szinház átalakítás MazzottaNéhány hete ezen az oldalon már megjelent egy írás Mathew Mazzotta felhő házáról, ez az építmény egy jópofa poén, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Pár évvel ezelőtt a művésznek volt egy másik projektje, a nyitható ház, amellyel számos építészeti és városfejlesztési díjat bezsebelt, ma erről a művéről írok.

1 Tovább

A parkolóházak sztárjai

parkolás parkolóház épület építészet p+r városi archichatA parkolás a modern városi ember egyik legnagyobb gondja. Ma a világ lakosságának majd 60%-a városokban lakik, ez az arány Európában már megközelíti a 80%-ot. Az utóbbi évszázadban a városlakók száma nagyjából megháromszorozódott. Nem véletlen, hogy ma már van, ahol nem elégednek meg "csak" egy parkolóházzal, szépet is akarnak a városvezetők! Mi még nem tartunk itt, de hátha, hátha...

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek