Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

Csőváz! - modernista bútorkiállítás az Iparművészetiben

Jövő nyáron várhatóan megkezdődik az Iparművészeti Múzeum felújítása a Vikár és Lukács Építészstúdió tervei alapján. Az épületben csütörtökön nyílt meg az a kiállítás, amely Breuer Marcell és kortársai építészeti alkotásait és eredeti bútorait mutatja be. A kiállítás tervezője Dévényi Tamás építész.

0 Tovább

Újra születnek sárkányok?

Hong Kong 1997 óta ismét Kína része, de az angol gyarmati múlt építészeti emlékei számos helyen megtalálhatóak a városban. Jövőre lesz száz éves a Tai Tam Dam vízművek rendszere. A város egy nagyszabású építkezéssel ünnepli a centenáriumot. Az angolok által épített gát mellett egy látványos új híd épül a helyi M Co design tervezésében.

0 Tovább

A jövő elkezdődött - okosházak Budapesten

A tudás és az információ átadásának gyors változását az építészet sem hagyhatja figyelmen kívül. Mit kezd egy építész a megnövekedett multimédiás és információs elvárásokkal egy középület tervezése esetén? A kérdésre a Streamnet tulajdonosa, Kászonyi Péter és Hodosi Péter vezető szakértő adtak választ Kendik Géza építésznek és Mezei Dánielnek az Archichat műsorvezetőjének az Archichat_Trend legfrissebb adásában.

2 Tovább

Breuer Marcell hazatér?

Hamarosan egy időre bezárja kapuit az Iparművészeti Múzeum. Előtte azonban - 2016. december 8-án 11 órakor - egyedülálló kiállítás nyílik benne "Breuer újra itthon" címmel. Breuer Marcell a huszadik századi építészetet formáló alkotó, a világ számos pontján a legnagyobbak közt tartják számon. Magyarországon nincs megépült Breuer-épület, munkássága nem is vált közismertté. Hiánypótló tehát ez a kiállítás, amivel méltóképpen búcsúzik az épület is, hogy aztán teljes felújítás után várja újra látogatóit.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek