Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Évszázadok távlatában tervezni - régészet az Archichatben

Papp Adrienn a Budapesti Történeti Múzeumból érkezett a Trend Fm Archichat műsorába, hogy Kendik Géza építésszel és Mezei Dániel riporterrel beszélgessen építészet és régészet áthatásairól, e két izgalmas, eltérő, mégis gyakran egymáshoz közelítő területről. Rövid összefoglaló itt, az Archichat blogon.

0 Tovább

Lesse meg velünk, miként épül a Párizsi udvar - a legújabb képek az építkezésről csak az Archichaten!

párizsi udvar építkezés szálloda jégbüfé képek fotók budapestEgy téma, amely a fővárosban élők nagy többségét érdekelheti, de kis túlzással az ország jelentős részét is, hiszen van egy korosztály, amely elmondhatja: életének meghatározó emlékei kötődnek a Párizsi (Párisi) udvarhoz, a Jégbüféhez és környékéhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz az épülettel, miként alakul át és újul meg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján. Éppen ezért örültünk, hogy a beruházónak és a kivitelező Market Építő Zrt-nek köszönhetően most egészen friss képeket láthatunk az átalakításról. Téglák és boltívek az érdemi munka megkezdése előtt. A csupasz, meztelen valóság a Párisi udvarról csak itt az Archichaten.

0 Tovább

Archichat helyett: archeochat

Talált már bronzkori leletet a hátsó kertjében? Még nem? És tudja már, mihez kezd, ha mégis?

0 Tovább

Marad a Tűzraktér, igaz, máshogy...

A hír, hogy a Tűzraktér (egykori Laboratóriumi Műszergyár, később önszerveződő kultúrszórakozóhely) épületét bontani kezdték, néhány hónapja röppent fel több hírportálon is. Szerencsére nem ez a helyzet, az épület megmarad, de átalakítása valóban elindult.

0 Tovább

A táncművészetek palotája

A tánc bizonyos szempontból a zene láthatóvá tétele. Mára sokszínű, szerteágazó művészetté vált, ami mindenkihez szól. Egy táncos egyszerre hatalmas állóképességű "sportoló" és kifinomult művész. A mozdulat, a mozdulattal való kommunikáció éppoly ősi, emberi igény, akár a hangadás. A több, mint tíz évvel ezelőtt átadott MÜPA a klasszikus és kortárs komolyzenét és a könnyűzene csúcsteljesítményeit hozta közelebb a közönséghez. Tervezője, Zoboki Gábor és munkatársai most a táncművészeteket ünneplik az új Nemzeti Táncközpont terveivel.

4 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek