Marad a Tűzraktér, igaz, máshogy...

A hír, hogy a Tűzraktér (egykori Laboratóriumi Műszergyár, később önszerveződő kultúrszórakozóhely) épületét bontani kezdték, néhány hónapja röppent fel több hírportálon is. Szerencsére nem ez a helyzet, az épület megmarad, de átalakítása valóban elindult.

0 Tovább

A táncművészetek palotája

A tánc bizonyos szempontból a zene láthatóvá tétele. Mára sokszínű, szerteágazó művészetté vált, ami mindenkihez szól. Egy táncos egyszerre hatalmas állóképességű "sportoló" és kifinomult művész. A mozdulat, a mozdulattal való kommunikáció éppoly ősi, emberi igény, akár a hangadás. A több, mint tíz évvel ezelőtt átadott MÜPA a klasszikus és kortárs komolyzenét és a könnyűzene csúcsteljesítményeit hozta közelebb a közönséghez. Tervezője, Zoboki Gábor és munkatársai most a táncművészeteket ünneplik az új Nemzeti Táncközpont terveivel.

4 Tovább

Művészi építőmunka friss lendülettel

Nyár elejétől a Magyar Építőművészek Szövetségének élén új elnökség áll. Krizsán András DLA vezetésével új stratégia indult: a szakma értékeinek láthatóvá tétele és képviselete kiemelt szerephez jut majd. Minőség, jelenlét és együttműködés - három alappillér, amelyek nemcsak a szűk szakmai kommunikációra, de szélesebb, oktatási s társadalmi körökben való aktív jelenlétre is utalnak. A MÉSZ új elnökével a legfrissebb Archichat_trend adásban beszélgetett építészetről Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel riporter.

0 Tovább

Így készül: újjászületik a Puskás

Ismét sport és építészet adott találkát egymásnak hétfőn, a TrendFM építészeti műsorában. A stúdióban Skardelli György építészt Kendik Géza, az A4 Stúdió sportlétesítmények tervezésében ugyancsak otthonosan mozgó vezető tervezője és Mezei Dániel riporter kérdezték az új Puskás Ferenc Stadionról. Így készül a stadion - friss hírek első kézből az Archichat_trendben.

0 Tovább

"Lenyűgöző labirintus"...

... címmel jelent meg Lukovich Tamás október 11-én a FUGA Budapesti Építészeti Központban is bemutatott építészetelméleti témájú könyve. Mielőtt "nem építész" olvasóink rémülten bezárnák az ablakot, gyorsan tisztázzuk: a mű nekik (is) szól. Kétévi vakáció helyett kétévi intenzív kutatás és írás után a mai magyar könyvpiacon egyedülálló mű született. Könyvajánló az Archichat blogon - hogy ne csak beszéljünk, olvassunk is róla!

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek