Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kérdés a fagyban: megoldhatja az építészet a hajléktalan problémát?

A világ nagyvárosainak egyik legégetőbb problémája a hajléktalan kérdés. A mai modern építészet megpróbálja technikai megoldásokkal megtisztítani a köztereket az otthontalan emberektől, még külön elnevezés is született erre: védekező építészet.

24 Tovább

Lakjon ön is konténerben!

építészet olsó fém cementlap délkelet ázsia vietnám különleges hotel hostel szállás kendik géza mezei dániel archichat család nyaralás tengerCsaládi nyaralás? Egy tipp! Konténerekből épült szálláshely Nha Trangban, Vietnámban. A délkelet-ázsiai ország utcaképébe passzoló "komplexum" több olyan megoldást hozott, amely megszívlelendő más országokban is. Még akkor is, ha keveseknek jut eszébe ez a különleges építészet.

0 Tovább

Félelmetes dolgok történnek New Yorkban!

New York, New York! - emlékezetes városreklám és mondat Kurgentől (Clancy Brown), a Hegylakó (Christopher Lambert) legnagyobb elenfelétől a múlt század végének ikonikus filmjéből. A film főgonosza talán nem tudta, hogy a varázslatos metropolisz egyik fő látnivalója Flushing Meadows, amely a világ legnagyobb pénzdíjazású tenisz Grand Slam eseményének ad otthont. A csodálatos helyszínen nemrég fejeződött be a harmadik számú stadion, a Grandstand felújítása. A végeredmény valóban pazar lett, mégis keveset hallhattunk róla.

2 Tovább

Nem mellékes: Legyen király, ahová a király is gyalog jár! 

fürőszoba mellékhelység építészet archichat wc csap tisztálkodás római csempe fürőA magyar nyelv mellékhelyiség szava is mutatja mennyire hátrányos helyzetben volt cikkem mai tárgya, a fürdőszoba. A XX. század elejéig szinte nem is létezett, ma azonban a modern építészek már nem csak szükséges rossznak, hanem stílusosnak, a lakások ékkövének szánják.

0 Tovább

A Hősök tere a hőskorban: kinek köszönhetjük a Széchenyi fürdőt?

Éppen 150 éve, a Magyar Földtani Társulat 1866. decemberi ülésén Zsigmondy Vilmos, bányamérnök kijelentette, hogy elképzelése szerint nem csak Budán találni hévforrást, Pest alatt is van melegvíz. Amit egy kúttal ki is lehetne aknázni. Az ország kiművelt földtani kiválóságai fölvonták szemöldöküket és összenéztek. A kijelentés merész volt. Nem tudhatták, hogy ennek a kútnak köszönhetjük majd a Szecskát, vagyis a Széchenyi fürdőt.

3 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek