Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építészek és a menekültválság

menekült menekültválság épület sátor lakás elhelyezés építészet tervPolitikai nyugtalanság és természeti katasztrófák miatt az utóbbi években a világ újságjainak címlapján folyamatosan megtalálhatóak a menekültválságot és annak következményeit taglaló cikkek. Ezek az események folyamatosan kihívások elé állítják a világ kormányait, az aktuálpolitikai magyarázatoktól függetlenül. Az egyik legnagyobb probléma a nagy létszámú menedékkérőnek hosszabb távon lakóhelyet biztosítani. Ez inspirálja az építészeket is, akik számos megoldást javasolnak, amellyel könnyebbé lehet tenni az otthontalanok életét.

0 Tovább

Napjaink Machu Picchuja? Új építész-díjat nyert a limai egyetem kampusza

Machu Picchu építészet lima terv díj mezei dániel kendik géza archichatAz elnevezés (Modern Day Machu Picchu) hangzatos, a zsűri összetétele alapján az odaítélt díj is jelentősnek tűnik, de valójában a természeti környezet nagyon hiányzik a limai műszaki egyetem modern kori Machu Picchunak nevezett épülettömbjéből, amely elnyerte a a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) új nemzetközi elismerését.

0 Tovább

Filmbe illő építészet

Amikor építészetről beszélünk, nem feledkezhetünk el annak perifériáiról: azon területekről, amik építészet és társművészetek, társszakmák határterületeire esnek. Ezen a héten az Archichat_trendben, a Trend FM építészeti műsorában Vörös Márton díszlettervezőt faggatta Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető. Szó esik műhelytitkokról, készülő szuperprodukciókról és a nemzetközi szakmai közeg sajátosságairól.

hollywood film díszlet magyar tervező építész tom hanks melissa mccarthy filmek mezei dániel kendik géza A4 Stúdió

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek