Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyógyító építészet

Magyarország legnagyobb organikus építészettel foglalkozó szervezete a Kós Károly Egyesülés. A jó építészet azonban nem stílusfüggő - vallja Jánosi János építész, egyetértésben Kendik Gézával. Az A4 Stúdió vezető tervezőjével, Mezei Dániel állandó beszélgetőtársával építészetről, díjakról és főépítészi teendőkről is beszélgetett az Archichat_Trend e heti vendége.

organikus makona jánosi jános makovecz modern stílus építészet mezei dániel kendik géza a4 stúdió archichat

0 Tovább

A pusztító földrengés helyszínén is építkeznek

kína földrengés pusztítás peking építészet organikus üzem ipar mezőgazdaság archichat kendik géza mezei dánielAmikor elképzelünk egy kínai élelmiszeripari üzemet - ha egyáltalán elképzelünk -, nem a design, a szépség és a lebegés jut először eszünkbe. Pedig a most bemutatott épület ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezik, egy olyan vidéken, ahol azt gondolná az ember, hogy negyedmillió áldozat után már senki sem akar építkezni. A pusztítás azonban visszahozta a már-már elfeledett régi, organikus építészetet.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek