Játékos építészet, amely játszani is enged

játszótér gyerek építészet játék szülő archichat trend fm kendik géza mezei dániel fülesAz építészet napjainkra eltávolodott attól, hogy kizárólag lakóházakat és épületeket tervezzen. A világ legmenőbb építészirodái a legszigorúbb kritikusoknak is próbálnak megfelelni, a gyerekeknek. A világ számos táján épültek különleges játszóterek, amelyek megragadják a gyerekek fantáziáját és játékra ösztönzik őket.

2 Tovább

Lakjon ön is konténerben!

építészet olsó fém cementlap délkelet ázsia vietnám különleges hotel hostel szállás kendik géza mezei dániel archichat család nyaralás tengerCsaládi nyaralás? Egy tipp! Konténerekből épült szálláshely Nha Trangban, Vietnámban. A délkelet-ázsiai ország utcaképébe passzoló "komplexum" több olyan megoldást hozott, amely megszívlelendő más országokban is. Még akkor is, ha keveseknek jut eszébe ez a különleges építészet.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

Napjaink Machu Picchuja? Új építész-díjat nyert a limai egyetem kampusza

Machu Picchu építészet lima terv díj mezei dániel kendik géza archichatAz elnevezés (Modern Day Machu Picchu) hangzatos, a zsűri összetétele alapján az odaítélt díj is jelentősnek tűnik, de valójában a természeti környezet nagyon hiányzik a limai műszaki egyetem modern kori Machu Picchunak nevezett épülettömbjéből, amely elnyerte a a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) új nemzetközi elismerését.

0 Tovább

Kihirdették az "építész Oscar-díj" győzteseit: World Architecture Festival (WAF) 2016

world architect festival győztes építész díj elismerés kendik géza a4 stúdió Mezei Dániel archdaily siker magyar Szeczecini Nemzeti MúzeumA Szeczecini Nemzeti Múzeum mellett álló, a lengyel Robert Konieczny + KWK Promes által tervezett Párbeszéd Központ nyerte az év épülete elismerést, a World Building of the Year 2016-os díjat. A német fővárosban, Berlinben rendezett World Architecture Festival (WAF) a világ legrangosabb építészeti versenye.

0 Tovább
«
12

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek