Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az arab világ egyik ékköve: dohai Iszlám múzeum a Louvre tervezőjétől 

iszlám múzeum louvre építész Ieoh Ming Pei archichat füles mezei dániel doha katarIdén ünnepli századik születésnapját Ieoh Ming Pei kínai származású amerikai építész, a kortárs építészet egyik leghíresebb alkotója. Épületei a világ számos pontján a városkép meghatározó elemei: Bostonban a John F. Kenedy könyvtár, Hong Kongban a Bank of China épülete vagy talán a legtöbb vitát és ezzel a legnagyobb ismertséget is hozó párizsi Louvre híres üveg piramisai. Ma az utolsó nagy művével, a Katarban található Iszlám múzeum bemutatásával tisztelegnék művészete előtt.

1 Tovább

A világ legmenőbb bambusz teaháza

építészet teaház bambusz legszebb kultúra archichat füles mezei dánielA tea a víz után a világ második legnépszerűbb itala, ma Európában is újra a reneszánszát éli. Ázsiában, a növény őshazájában, nem egyszerűen szomjoltóként, hanem a többezer éves kultúra részeként tekintenek rá. Ez sokszor kifejeződésre jut azokon a helyszíneken is, ahol az emberek a teát fogyaszthatják. Európában gyakran elintézik néhány füstölővel és tibeti imazászlókkal a teaházak díszítését, ezzel szemben Kínában vagy Japánban sok évszázados tradíciók határozzák meg az épületeket és belső tereiket.

0 Tovább

Élnél egy cementgyárban?

építészet gyár épület régi új átalakítás ipari műemlék archichat cementgyár mezei dániel füles

A címben feltett kérdésre minden józan gondolkodású ember nemmel felelne. Szerencsére a világban mindig is léteztek olyan emberek, akik túlléptek a hétköznapi gondolatokon; nekik köszönhetjük az olyan csodákat, mint a La Fabrica. Ricardo Bofill spanyol építész 1973- ban vásárolt meg egy elhagyott cementgyárat és alakította át a maga számára.

4 Tovább

Játékos építészet, amely játszani is enged

játszótér gyerek építészet játék szülő archichat trend fm kendik géza mezei dániel fülesAz építészet napjainkra eltávolodott attól, hogy kizárólag lakóházakat és épületeket tervezzen. A világ legmenőbb építészirodái a legszigorúbb kritikusoknak is próbálnak megfelelni, a gyerekeknek. A világ számos táján épültek különleges játszóterek, amelyek megragadják a gyerekek fantáziáját és játékra ösztönzik őket.

2 Tovább
12
»

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek