Egy a következő évtizedekben meghatározó szerepet betöltő épület került – egyelőre még nem hivatalosan – tegnap átadásra. A teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központja, amelyet már használatba is vettek a fiatalok, mivel a napokban az óbudai domboldalban zajlik a junior csapat-világbajnokság, ahol majdnem 30 nemzet fiataljai, legjobb teniszezői ütik a labdát. Köztük a magyarok is. Érdemes kilátogatni a pályák mellé, mert egy ígéretes új épület mellett sportélményben is része lehet annak, aki a következő napokban arra sétál. 

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4Stúdió

 

Andre Agassi megjelenése a 80-as évek végén alapjaiban változtatta meg a teniszsport arculatát. A "fehér sport" hirtelen színessé vált. A „Paradicsommadár” rikító, extravagáns öltözetével a korábbi úri sportról kialakított képet lendületesebbre, fiatalosabbra változtatta. 

A nagy nemzetközi tornákon – Wimbledon kivételével – ma már a játékosok divatot teremtve, egyéni színes öltözékekben szerepelnek. A színes mezek, cipők, ütők világa mellett a pályák borítása, azok színvilága is megváltozott. Gondoljunk az évekkel ezelőtt kék salakon megrendezett madridi tornára.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4StúdióEzt a színes, fiatalos világot tükrözi a teniszezők Magyar Nemzeti Edzőközpontjának új épülete. Az újdonság erejével ható épület helyszíne Budapest, mely közel 100 éve a magyar teniszélet központja. A budai hegyekben található létesítmény otthont ad a Magyar Tenisz Szövetségnek, de öltözők, étterem, edzőterem, futófolyosó és egy szállodai szárny is helyet kapott benne. Ahogy egy teniszütő is két részből áll – a nyitott, húrozott fejrészhez kapcsolódik a tömör nyél ˜– így a teniszcentrum is hasonlóan tagolt. Az épület pályákhoz kapcsolódó nyitott, nagy üvegfelületei – étterem, irodák, bírói helységek – mellett a színes épülettömegben találhatók az ott elhelyezett intimebb funkciók: az öltözők, a rehabilitációs központ és a szállodai szobák.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4StúdióA teniszpályák különböző borításúak, megtalálható a salakos és kemény felület is a fiatalosan elegáns épület "lábainál". Ezek a pályák segítik a korosztályos magyar válogatottak, a serdülők, az ifjúságiak és a felnőtt élteniszezők felkészülését a rangos tornákra.

szépség óbuda NEK tenisz nemzeti edzőközpont Taróczy Balázs Wilander Cash Kendik Géza A4StúdióA NEK új épületének tervezése során a múlt nagy játékosainak véleményére is kíváncsiak voltak a tervezők, Kendik Géza és az A4 Stúdió csapata. Sokan segítettek is, nem is akárkik! Többek közt a hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander, a feledhetetlen wimbledoni bajnoknak Pat Cash és a magyar teniszsport egyik kiemelkedő alakja, a kétszeres páros Grand Slam-győztes és háromszoros páros világbajnok Taróczy Balázs, akik Kendik Géza megkeresésére meglátásaikkal, ötleteikkel és tapasztalataikkal is segítették a magyar teniszsport új központjának létrejöttét. 

Viszatérve a felvezetéshez: a követező másfél hétben érdemes kilátogatni Óbudára, a Vasas Folyondár utcai csarnoka mellé, ha egy friss és érdekes építészeti művet akarunk látni. 

Kövessen minket a Facebookon, az Instán archichat_trend néven, valamint hallgasson bennünket minden hétfőn a Trend FM hullámhosszán.