A világ legszebb úszómedencéi

medence világ legszebb szép medúza ház nyárÚjra itt a nyár! Idén eddig a globális felmelegedés hatása hazánkban nem volt érzékelhető, a hosszú hideg tél s a szeszélyes tavaszi időjárás után, végre 25 fok köré emelkedett a hőmérő higanyszála. Úgy gondolom, itt az idő megnézni néhány szokatlan medence kialakítást a világ melegebbik tájairól.

1 Tovább

Épület a repülés megszállottjainak

építészet modern repülő ház shaolin kolostor Mailitis lett repülő színházAz emberiség régi vágya, a repülés, a 21. században, a fapados repülők korában, már szinte hétköznapivá vált. A szabad lebegés a levegőben azonban még ma is különleges élménynek számít. Ezt az élményt biztosítja fellépő shaolin szerzetesek és látogatók számára a Shaolin Szerzetesek Repülő Színháza Kínában.

0 Tovább

Nyitható ház: ajtó a jövőbe

nyitható ház ház építészet archichat szinház átalakítás MazzottaNéhány hete ezen az oldalon már megjelent egy írás Mathew Mazzotta felhő házáról, ez az építmény egy jópofa poén, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Pár évvel ezelőtt a művésznek volt egy másik projektje, a nyitható ház, amellyel számos építészeti és városfejlesztési díjat bezsebelt, ma erről a művéről írok.

1 Tovább

A parkolóházak sztárjai

parkolás parkolóház épület építészet p+r városi archichatA parkolás a modern városi ember egyik legnagyobb gondja. Ma a világ lakosságának majd 60%-a városokban lakik, ez az arány Európában már megközelíti a 80%-ot. Az utóbbi évszázadban a városlakók száma nagyjából megháromszorozódott. Nem véletlen, hogy ma már van, ahol nem elégednek meg "csak" egy parkolóházzal, szépet is akarnak a városvezetők! Mi még nem tartunk itt, de hátha, hátha...

0 Tovább

Létezik izgalmas lakótelep

lakótelep építészet felújítás szines ház archichat füles mezei kendik

Aki a hetvenes-nyolcvanas évek Kelet-Európájában nőtt fel, tanúsíthatja, hogy a létező szocializmusnak nem a vörös, hanem a szürke volt a jellemző színe. Az emberek szürke épületek között élték egyhangú életüket. A szocialista lakótelepek egyszínű tömbjei a rendszer legjellemzőbb képi megfelelői voltak. A mai modern épületek beton építményei néha hasonló érzéseket kelthetnek bennünk.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek