Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építsünk bambuszból!

bambusz ház építészet építőanyagA bambusz az egyik legsokoldalúbban felhasználható növény, amellyel az élet számos területén találkozhatunk, textília, étel vagy akár épület formájában is. A növény a fűfélék közé tartozik, sokan mégis fának nevezik, mivel egyes fajai elérhetik a 20 méteres magasságot is. Rendkívül gyors növekedése miatt a fenntartható építészet egyik legfontosabb alapanyaga lehet, a telepítés után már 4-5 évvel elkezdhető gazdasági felhasználása.

0 Tovább

A legkeskenyebb házak

építészet házak keskeny japán archichatJapán, a hegyek és a zsúfolt városok hazája. Néhány hete egy gyönyörű hegyi nyaralót mutattam be, most pedig két keskeny városi épületre szeretném felhívni a figyelmet, melyeket a FujiwaraMuro építészeti iroda tervezett, kis helyre. Lehet, hogy vannak ennél keskenyebb házak a világon, de valószínűleg nem sok.

2 Tovább

Nem Trump lesz a kivitelező!  

klímaváltozás jövő háza építészet víz archichatNapjaink egyik sokat vitatott témája a klímaváltozás és annak vészjósló következménye, a tengerszint megemelkedése. Felmérések szerint ez a válság ráadásul alig 100 éven belül valóssággá válhat, melynek következtében az emberiség egy része vízre épülő városokba kényszerülhet. Talán Vincent Callebaut belga építész "aequorea" lakáspiaci megoldása kissé enyhíti az olvadó gleccserek jövőképétől való félelmet.

0 Tovább

Újvilág, más világ: szociális bérlakások Kaliforniában

szociális lakás kalifornia los angeles bérházEgy társadalom ereje többek között abban mutatkozik meg, hogyan bánik a rászorulókkal. Ez az 52 lakásos bérház egy hajléktalanokat támogató alapítvány megbízásából épült Los Angelesben. A megbízó célja az volt, hogy a város hajléktalanjai számára az állam által adó kedvezményekkel támogatott, megfizethető bérleti díjú lakásokat biztosítson. Ezek általában kis alapterületű stúdió lakások, alacsony fenntartási költségekkel.

0 Tovább

Tízmilliókat költenek kultúrára! 

Chester storyhouse közösségi ház legdrágább építészet archichatNéhány hete egy amerikai kisváros közösségi projektjéről írtam, ahol egy szétnyitható házból készül nézőtér és így alakul ki egy közösségi tér. Ma egy ennél jóval drágább épületet, az angliai Chester 37 millió fontból megvalósult új kulturális központját mutatom be. A két vállalkozást az köti össze, hogy mindkét város vezetői szükségesnek tartották egy olyan közösségi hely megteremtését, amely a városlakók kulturális igényeit a lehető legjobban kiszolgálja.

0 Tovább
«
1234

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek