Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legkeskenyebb házak

építészet házak keskeny japán archichatJapán, a hegyek és a zsúfolt városok hazája. Néhány hete egy gyönyörű hegyi nyaralót mutattam be, most pedig két keskeny városi épületre szeretném felhívni a figyelmet, melyeket a FujiwaraMuro építészeti iroda tervezett, kis helyre. Lehet, hogy vannak ennél keskenyebb házak a világon, de valószínűleg nem sok.

2 Tovább

UFO-kikötő Japánban? 

ufo kikötő park japán építészet archichat

A japán Nendo design stúdió első köztéri munkája felülről jobban hasonlít földönkívüliek leszállóhelyére, mint tényleges funkciójára: egy japán kisváros köztéri parkjára. A tervezők az ötletet a park különleges formájú épületeire azonban nem a scifik világából, hanem a város határában lévő több mint ezerötszáz éves sírokból merítették.

0 Tovább

Egy menedékház, ahová menekülni akarunk!

építészet síelés japán hokkaido archichat füles vulkán természetAz építészeti blogokon általában különleges, nagyszabású, környezetükből valamilyen szempontból kiemelkedő épületeket mutatnak be. Mai házunk ezekkel az elvekkel teljesen szembe megy. Japánban Hokkaido szigetén egy szunnyadó vulkán lábánál, Florian Busch építészeti iroda tervei alapján építették fel ezt az egyszerű síházat. A vidékkel együtt él igazán.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek