Imre Géza egy zsinagógában edz, ami a sportot ismerőknek talán nem meglepetés, de másnak lehet az. Viszont épül az új csarnok a Tüzér utcában, ha Géza felkészül Tokióra, akkor ott edzhet majd még 45 évesen is. :-)

 

Tudják, hogy Imre Géza, aki tegnap csak egyetlen tussal maradt le az olimpiai bajnoki címről, hol edz? Egy zsinagógában. Nézzék meg a videót. 

http://www.6b.hu/Tuzer_utca__vivocsarnok _utca__vivocsarnok


A Budapesti Honvéd Sportegyesület vívócsarnoka a Tüzér utcában található. A korábbi zsinagóga - derül ki az A4Stúdió összeállításából - 1907-ben, eredetileg Baumhorn Lipót tervei alapján épült, de miután funkcióját veszítette, 1985-ben Benczúr László építész segítségével vívóteremmé alakították.

Ez a csarnok, ahol készült és készül többek közt: Nagy Tímea, Boczkó Gábor vagy éppen Imre Géza, a vívók elmondása szerint a világ legérdekesebb és egyben legszebb vívócsarnoka.

Jövőre, a tervek szerint a zsinagógától néhány száz méterre épül a Honvéd új vívócsarnoka, a sportcsarnok építésben idehaza szakértő, Kendik Géza építész tervei alapján.

Ebben az új csarnokban, amennyiben még folytatja, edzhet majd Imre Géza. Vagy foglalkozhat majd edzőként gyerekekkel, akik egy világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes világnagyságtól tanulhatnak vívni az új létesítményben. 

Egy szónak is száz a vége: ha nem Géza edz az új csarnokban, akkor rengeteg kisgyerek, vívópalánta, akikből, ismerve a magyar vívósport erejét, előbb vagy utóbb bajnok lesz.

MD

https://www.facebook.com/Archichat_trend-317333375323260/

https://www.instagram.com/archichat_trend/