Az építészetről beszélünk: a Liget Budapest projektről és arról, ami mögötte van. Az Archichat_trend következő adásaiban a Városliget területére tervezett új létesítmények és megújuló épületek játsszák a főszerepet. A meghívott vendégekkel, többek közt Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezetőjével ezúttal is a műsorvezető Mezei Dániel és Kendik Géza építész beszélget.

* A "We need to talk about Kevin" Lynne Ramsay családi drámája, Tilda Swinton és Ezra Miller főszereplésével.

 

Érvek pro és kontra: a Liget Projekt talán minden eddiginél inkább foglalkoztatja a közvéleményt. Azonban a nyilvános viták mögött számtalan szakember (építész, tájépítész, városépítész) munkája húzódik meg. Példátlan magyar sikerként rögtön meg kell említenünk a  Napur Architect Kft. és az Exon 2000 közös, győztes szereplését az új Néprajzi Múzeum pályázaton.

A legnagyobb, világszinten jegyzett irodákat utasították maguk mögé egy olyan koncepcióval, ami egyszerre új kapuja a Ligetnek, és térfal a Dózsa György út felé, alázatosan érintetlenül hagyva az i-ypszilon alkotócsoport (Emődi-Kiss Tamás, György Katalin, Horváth Csaba, Papp Tamás) '56-os forradalmi emlékművét.

Tartsanak velünk a Trend FM-en, járjuk körbe együtt a Liget Projektet szeptember 12-én, hétfőn, a szokott időben, délután három órakor!

MA

Kövessen minket a Facebookon és az Instagramon!

https://www.facebook.com/Archichat_trend-317333375323260/?fref=ts https://www.instagram.com/archichat_trend/