Street food akupunktúra Budapesten

Street food plaza látványterve - kép: Le Garage

Az elmúlt években a magyar fővárosban is felfutott a street food kultúrája. A Belvárosban jóformán a semmiből törtek fel az "egyszerű, de nagyszerű" alapelven működő, vizuális arculatukban is kortárs húrokat pengető utcai étkezdék és mobil bageleskocsik.

0 Tovább

A felsőoktatás és az állatorvosi ló esete az építészettel

Építészoktatásról, a szakma presztízséről, de lovakról és tehenekről is szó esett az Archichat_Trend e heti műsorában a Trend FM hullámhosszán. Kendik Géza (A4 stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető vendége Laczó Zoltán építész, tervező, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának oktatója volt.

0 Tovább

Vörös szőnyegen a Liget Budapest Projekt

Versenyben a Cannes-i díjért - Liget Budapest. Kép: http://pressroom.mipim.com

Visszatérő vendéget üdvözölhettünk február 13-án az Archichat_Trend adásában. Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki vezetője Kendik Géza építész (A4 Stúdió) és Mezei Dániel beszélgetett épületekről, díjakról.

1 Tovább

Ahol a vasember lakik: fémből épült házak 

Egy épületet tervezésekor számos tényező befolyásolhatja a tervezőt: a megrendelő álma, az építmény funkciója, a környezet ahol állni fog, vagy akár az anyag, amelyből elkészül. A most bemutatott épületek és építmények erre az utolsó tényezőre hoznak példákat, mert kivétel nélkül a fém ihlette őket.

0 Tovább

A transzformátorház transzformációja

Korábban már bemutattuk a Zoboki Gábor által tervezett új táncközpontot itt. Jövő évadtól az Operaház egyes funkciói és előadásai is költöznek, méghozzá egy ipari műemlék területére, a kőbányai Eiffel Műhelyházba. A kortárs előadóművészetek rajongóinak most újabb jó hírrel szolgálhatunk: közelgő huszadik születésnapja előtt kibővülhet a Trafó.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek