Ariadné fonala

Daidalosztól az építészetig: építészekkel beszélgetett Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető a Trend FM építészeti műsorának első márciusi adásában. Kezdje velünk, és a paradigma:ariadné fiatal csapatával a tavaszt itt, az Archichaten.

0 Tovább

Kitárt szárnyak közé költözik a NATO

1.1 milliárd euróból épült központ az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének Brüsszel mellett. Az elképzelés szerint ez fontos lépés egy megújuló, 21. századi NATO felé. A SOM és az Assar (Association of Architects) építészei város méretű épületet álmodtak meg, amely egy mai irodakomplexumot és a politikai-katonai szervezetet egyszerre reprezentálja.

0 Tovább

Betonoszlop a nyomtatóból 

3d nyomtató archichat beton oszlopA 3D nyomtatás napjaink egyik legnépszerűbb új technológiája. Az ipar számos területén, az autóipartól a fogyasztási cikkek gyártásán keresztül az egészségügyig alkalmazzák már sikeresen, de az építészet ezektől még elmaradni látszik. Eddig.

0 Tovább

Iskola a határon túl

Podgorje egy alig több mint ezerfős település a szomszédos Szlovéniában, ahol olyan oktatási intézményt építettek alig 21 hét alatt, amelynek csodájára jár a világ. Ugyanabban az épületben kapott helyett a kis falú óvodája és általános iskolája is.

0 Tovább

A Chameleon az új házőrző

A Chameleon sokszínű. Kép: http://chameleon-smarthome.com

Majdnem építészetről volt szó az Archichat_Trend adásában. Az okosotthonok akárcsak a számítógép háza, a legfrissebb tudást, innovációkat, technológiát fogadják be. Kendik Géza (A4 Stúdió) és Mezei Dániel vendégeként Szarvas Pétert a Chameleon Smart Home vezetőjét üdvözölhettük.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek