Játékos építészet, amely játszani is enged

játszótér gyerek építészet játék szülő archichat trend fm kendik géza mezei dániel fülesAz építészet napjainkra eltávolodott attól, hogy kizárólag lakóházakat és épületeket tervezzen. A világ legmenőbb építészirodái a legszigorúbb kritikusoknak is próbálnak megfelelni, a gyerekeknek. A világ számos táján épültek különleges játszóterek, amelyek megragadják a gyerekek fantáziáját és játékra ösztönzik őket.

2 Tovább

Indulás Kuplunggal - az Archichat_Trend vendége: Pásztor Erika, Építészfórum

Az Archichat_Trend évzáró adásában Mezei Dániel és Kendik Géza beszélgettek magyar és nemzetközi építészeti díjakról. A szakmai és állami kitüntetések palettájára azonban több mint tíz évvel ezelőtt új szín került: az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja nem csak egy szűk szakmai közegnek szól. Év végi zsűrizése egy olyan gálán történik, ami összehozza az építészet iránt érdeklődő közönséget, a médiát a szakma gyakorlóival és az építészhallgatókkal. A Trend FM hétfői adásában a díj alapítójával, Pásztor Erika Katalinával beszélgetett Mezei Dániel.

0 Tovább

Kérdés a fagyban: megoldhatja az építészet a hajléktalan problémát?

A világ nagyvárosainak egyik legégetőbb problémája a hajléktalan kérdés. A mai modern építészet megpróbálja technikai megoldásokkal megtisztítani a köztereket az otthontalan emberektől, még külön elnevezés is született erre: védekező építészet.

24 Tovább

Lakjon ön is konténerben!

építészet olsó fém cementlap délkelet ázsia vietnám különleges hotel hostel szállás kendik géza mezei dániel archichat család nyaralás tengerCsaládi nyaralás? Egy tipp! Konténerekből épült szálláshely Nha Trangban, Vietnámban. A délkelet-ázsiai ország utcaképébe passzoló "komplexum" több olyan megoldást hozott, amely megszívlelendő más országokban is. Még akkor is, ha keveseknek jut eszébe ez a különleges építészet.

0 Tovább

Félelmetes dolgok történnek New Yorkban!

New York, New York! - emlékezetes városreklám és mondat Kurgentől (Clancy Brown), a Hegylakó (Christopher Lambert) legnagyobb elenfelétől a múlt század végének ikonikus filmjéből. A film főgonosza talán nem tudta, hogy a varázslatos metropolisz egyik fő látnivalója Flushing Meadows, amely a világ legnagyobb pénzdíjazású tenisz Grand Slam eseményének ad otthont. A csodálatos helyszínen nemrég fejeződött be a harmadik számú stadion, a Grandstand felújítása. A végeredmény valóban pazar lett, mégis keveset hallhattunk róla.

2 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek