Legyen világosság!

Fény nélkül nincsen élet. A közelmúltban egyre inkább felértékelődött a mesterséges fény szerepe, meghatározza hétköznapjainkat, emelkedetté teszi ünnepeinket. Az Arhcichat_Trend legutóbbi adásában Kendik Géza építész (A4 Stúdió) és Mezei Dániel műsorvezető mellett reflektorfényben Morvai Zoltán, a Be Light Kft. ügyvezetője.

építészet pannonhalma fény világítás be light mezei dániel morvai zoltán a4 stúdió archichat kendik géza

0 Tovább

30 emeletet építettek 15 nap alatt!  

Ma már szinte tételként mondják - akik látták és tudják -, hogy a világ nem Európában épül. Van ennek legfelsőbb szintről érkező megfogalmazása is, mely szerint "Európa egy skanzen", mert a világ Ázsiában, Indiában épül. Természetvédők is bátran figyeljenek!

0 Tovább

Évszázadok távlatában tervezni - régészet az Archichatben

Papp Adrienn a Budapesti Történeti Múzeumból érkezett a Trend Fm Archichat műsorába, hogy Kendik Géza építésszel és Mezei Dániel riporterrel beszélgessen építészet és régészet áthatásairól, e két izgalmas, eltérő, mégis gyakran egymáshoz közelítő területről. Rövid összefoglaló itt, az Archichat blogon.

0 Tovább

Lesse meg velünk, miként épül a Párizsi udvar - a legújabb képek az építkezésről csak az Archichaten!

párizsi udvar építkezés szálloda jégbüfé képek fotók budapestEgy téma, amely a fővárosban élők nagy többségét érdekelheti, de kis túlzással az ország jelentős részét is, hiszen van egy korosztály, amely elmondhatja: életének meghatározó emlékei kötődnek a Párizsi (Párisi) udvarhoz, a Jégbüféhez és környékéhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz az épülettel, miként alakul át és újul meg a Mellow Mood csoport megbízásából, a Market Zrt. kivitelezésében, a pályázaton nyertes Archikon Kft. tervei alapján. Éppen ezért örültünk, hogy a beruházónak és a kivitelező Market Építő Zrt-nek köszönhetően most egészen friss képeket láthatunk az átalakításról. Téglák és boltívek az érdemi munka megkezdése előtt. A csupasz, meztelen valóság a Párisi udvarról csak itt az Archichaten.

0 Tovább

Archichat helyett: archeochat

Talált már bronzkori leletet a hátsó kertjében? Még nem? És tudja már, mihez kezd, ha mégis?

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek