Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tudás, technológia, kísérletek - felhőkarcolók a világ körül

Nézz az ég felé...! Magasépítési munkák a KÉSZ Holding Zrt-nél. Forrás: www.kesz.hu

Budapesten talán hamarosan két magasház is felépülhet. Kocsis András Balázs, a KÉSZ csoport statikus tervezési iroda vezetője volt az Archichat_Trend vendége a TrendFM hétfői adásában.

0 Tovább

Opera, Eiffel Műhelyház, végállomás

Öthajós csarnokot, az ország legnagyobb ipari műemlékét alakítják át az Operaház céljainak megfelelően. Az átalakítás tervezője: Marosi Miklós (a Középülettervező Zrt. Széchenyi-, Ybl- és Pro Architectura-díjas vezető tervezője). Forrás: www.opera.hu

2017 őszén rendhagyó évadot kezd a Magyar Állami Operaház. Közel három évtizeddel a legutóbbi felújítása után időszerűvé vált ismét egy komolyabb beavatkozás, habár a közönségforgalmi területeken szinte folyamatosan végeznek kisebb restaurátori, karbantartó munkákat.

0 Tovább

Magasházak Magyarországon 

magasház budapest magyarország lechner tudásközpont mészaros ábel felhőkarcoló toronyház archichat mezei dánielAz utóbbi hónapokban a hazai szakmai és laikus közvéleményt is lázban tartja a hosszú évek után újra előkerülő magasház-kérdés, a hírek szerint ugyanis két toronyház is felépülhet hamarosan Budapesten, 120, illetve 90 méteres magassággal. Éppen emiatt a A következő cikkben - amely Mészáros Ábel, a Lechner Tudásközpont építészének munkája - megkíséreljük röviden számba venni az itthon megépült toronyházakat.

21 Tovább

Alagút és ház

Egy 87 négyzetméteres városi, családi ház tervezése valószínűleg kevés építészt hoz lázba, ha azonban valaki megnézi ennek a tokiói épületnek a képeit, láthatja, hogy még a leghétköznapibb megbizatást is különlegessé lehet varázsolni. Makiko Tsukada japán építész egy alagutat tervezett egy egyszerű hasáb alakú házba.

1 Tovább

Kultúra, közlekedés, természet - fókuszban a Hegyvidék

Síház a Normafán - ma étterem üzemel benne. Forrás: http://normakert.hu/

Sokakat érintő és érdeklő témák kerültek terítékre az Archichat_Trend adásában január 23-án. A Trend_FM hullámhosszán a szokott időben Mezei Dániel riporter és Kendik Géza építész, az A4 Stúdió vezető tervezője fogadta a stúdióban Szabó-Kalmár Éva főépítész asszonyt, a XII. kerületi Városrendezési és Főépítészi Iroda vezetőjét.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek