A neves Architizer A+ Award idei díjazottjai között magyar sikernek is örülhetünk. További két projektért pedig még izgulhatunk - sőt, szavazhatunk is - versenyben vannak ugyanis a közönségdíjakért.

 

 

A díjat nyert dísztermet az ország egyik kiemelkedő akusztikus tereként tartják számon. Fotó: Bujnovszky Tamás, kép: http://www.robertgutowski.com

Ami már biztos: Gutowski Robert a Pannonhalmi Bencés Gimnázium régi tornatermének átalakításával hozta el az “Architizer A+Awards Special Mention” díját a “Hall / Theater” kategóriában. A régi szerkezetek közé megálmodott, kifinomult, faborítású díszterem versenytársai a világ számos pontjáról érkeztek Lengyelországtól Sanghai-ig. Erős mezőnyben, kiemelkedő alkotások között ítélték oda az elismerést a magyar projektnek. Ezúton gratulálunk -  a tervezőnek és valamennyi résztvevőnek, aki dolgozott rajta, hozzájárulva ezzel a sikerhez!

Előadásra kész: sejtelmes fények a Pannonhalmi Főapátság új dísztermében. Fotó: Bujnovszky Tamás, kép: http://www.robertgutowski.com

Akikért pedig még szoríthatunk: a NARTARCHITECTS csapata két projekttel is versenyben van a közönségdíjért. A tavalyi díjátadón a Galya-kilátó sikerének örülhettünk a tervezőkkel, az azóta Ybl-díjas Kovács Csabával és Vass-Eysen Áronnal. Akkor öt jelölt közt két amerikai és két kínai épület előtt nyerte meg a közönségdíjat a felújított torony. Most a szintén Galyatetőre tervezett Turistaházat jelölték "Recreation Center" kategóriában. Kristályos kőzet szerkezetét idéző törtvonalú tetőivel alatt, belső udvart körülölelő szárnyaival a turistaház nem véletlenül került a legjobbak közé. Ha szívesen látná az idei győztesek közt, ITT szavazattal is támogathatja a projektet!

A tájba és az épített környezetbe is finoman illeszkedik a turistaház. Tervező: NARTARCHITECTS

Ugyancsak döntőbe jutott a felhagyott pécsi bánya tava mellé álmodott Csontváry Múzeum koncepciója. A magányos festőművésznek líraian szép, magányos, misztikus fényt árasztó zarándokhellyel állított emléket a NARTARCHITECTS csapata, amellyel a kiírt pályázaton második díjat nyertek. Most együtt beszavazhatjuk a győztesek közé ITT

Humán és természeti erők határán a Csontváry-koncepció. Tervező: NARTARCHITECTS

A csapat tehát nemcsak duplázhat, de azonnal triplázhat is, ha esetleg mindkét projekttel sikerül befutni. A verseny szoros, drukkoljunk együtt!

MA.

Ne csak olvasson, hallgasson is minket! Archichat Trend minden hétfőn 15:00 órától a Trend FM 94.2-ön, illetve keressen ránk a Facebookon is Archichat Trend néven.