Filmes világsztárunk sajnos nincs. Remek operatőreink, ismert – ha nem is világsztár – rendezőink azonban vannak, voltak. Sőt, vannak olyan kiváló magyar háttéremberei is a "nagyfilmes" szakmának, akikről keveset beszélünk, miközben amit létrehoznak, legalább olyan fontos kellékei egy-egy produkciónak, filmnek vagy sorozatnak, mint a kiválóan megfizetett sztárszínészek. Ilyen a díszlettervező Vörös Márton is. 

 

A 40 esztendős Vörös Márton lesz hétfőn az Archichat_trend műsorának vendége a Trend FM-en, akivel akkor majd egy hosszabb interjút is készítünk. Addig egy kis kedvcsináló. Nézzék meg, hogy milyen díszletek kerültek ki a magyar Art Director kezei közül.

Az Arhichat vendége építésznek tanult, de az Ybl Miklós Műszaki Főiskola elvégzése és nyolc év építészet után a filmipar világát választotta. Avagy egy hat éve tartó sztori a Borgiáktól a Mccarthy-féle kémfilmig...

Vörös Márton díszlettervező munkáit nagy filmekben, nagy színészekel láthattuk. Az ő díszletei között játszott már  Anthony Hopkins a Rítusban, láthattuk a Houdiniben is – a felső kép pont abból a filmdíszletből egy kép – de Tom Hanks (Inferno), Dwayne Johnson (Hercules) és Melissa Mccarthy ( A kém) filmjeiben is dolgozott. Tehát az itthon (is) készülő legnagyobb hollywoodi produkciókban is részt vett már a magyar építész. 

Lesz tehát miről beszélni Vörös Mártonnal hétfőn délután az Archichat-trendben. 

Kövessen minket a Facebookon, az Instán archichat_trend néven, valamint hallgasson bennünket minden hétfőn a Trend FM hullámhosszán!

ésbe. Az elmúlt 6 évben már csak kizárólag ezzel foglalkozom.