Ezt itt nem a reklám helye, de mégis megmutatunk egy olyan helyet, ahova érdemes betérni. Témaválasztásunknak megfelelően azonban leginkább építészetileg, azon belül is belsőépítészetileg közelítenénk a Madách téren található Double Bubble pezsgőbárhoz, miután az azureazure.com elitlap a kicsiny, ám igen ékes budapesti helyet beválasztotta a világ három legjobb pezsgőbárja közé. Ehhez már nem csupán jó italokra, remek belsőépítészeti ötletekre is szükség van, mint ahogy a tér építészeti kialakítása is fontos volt, amely az Adamdesign Stúdió munkája. Éppen ezért - néhány remek kép és pár mondat erejéig - lőjük ki azt a dugót! 

 

Jómagam mindig azt mondom a pezsgőről, hogy egy remek pezsgőt nem érteni, élvezni kell! Ahogy a filozófiában sem mindegy, hogy csupán megkérdezzük, milyen a szerelem vagy inkább a gyakorlati megismerést választjuk, úgy a pezsgőivásban is hasonló a helyzet. Persze lehet, hogy ezúttal az ízlelés szó találóbb lenne. 

Tovább mélyítve a gondolati felvezetést: ahogy az irodalom mértékegysége az alkohol, úgy az irodalmi stílusoké lehetne a pezsgő. Végezetül állítsuk azt, hogy egy ital nem attól nemes, hogy annak mondják, hanem attól, hogy olyanok mondják. :-)

És akkor lépjünk be az ajtón, a pezsgőbár ajtaján. Mert ez mind-mind csak duma, felütés, a lényeg most következik. Amikor ugyanis vázlattervként, Kendik Géza (A4Stúdió) építészmérnök a tulajdonosnak felvetette a helyet, akkor még senki sem gondolta, hogy maga a megvalósítás mennyire remek lesz.    

Talán mindebből is látszik, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben isszuk azt az egy-két pohár nemes nedűt, mielőtt mondjuk színházba megyünk, vagy éppen egy olyan emberrel találkozunk, akinek ideje - vele együtt - számunkra roppant drága. De az sem baj, ha vele megyünk színházba. Színházba is. 

A  Double Bubble pezsgőbár még 2014. márciusában nyílt meg a Madách téren. Azonban bármily picike a hely, most a legnagyobbak közé emelkedett, mert az azurazur.com újságírói úgy látták, hogy egy Reims-ben és egy Hong Kongban található egységgel együtt a világ legmenőbb pezsgőbárjai közé tartozik a dupla buborék. Hogy milyen a társaság?

A Trésors de Champagne Boutique a Champagne-vidék központjában található, Reims-ben, amely nem csupán pazar székesegyházáról híres - a Reims-i Notre-Dame Katedrális az európai gótikus művészet egyik legfontosabb épülete. A 13. századi műalkotás 25 királyi koronázásnak volt a színhelye -, hanem arról, hogy a világ legjobb pezsgő-pincészetei közül kilenc (9!) ott található.  Írjuk le, hogy érezzük a súlyát az előző mondatnak, hogy többek közt a Mumm, a Ruinart vagy épp a Champagne Taittinger hordói is itt pihennek egy-egy hűvös pincében, hogy fogadják a hódolókat. Jómagam jártam már erre. A Madách tér is szép, de azért e kies vidékre is szánjunk pár napot, ha úgy alakul. 

A másik dobogós egység a Grand Hyatt Hong Kong champagne bar. Most erre mit mondjak? Hongkong egyik legjobb ötcsillagos szállodájának Art Deco stílusban megálmodott bárja cédrusfából készült... Kívánom mindenkinek, hogy ott is poharazzon egyszer. 

Ide sorolt be a budapesti Double Bubble, amit nagyon-nagyon meg kell becsülni. És higgyék el, hogy ebben nagy része van a belsőépítészeti és építészeti ötleteknek. 

A belsőépítészeti és arculattervezés izgalmas kihívás volt. Maguk a tervezők is kiemelik, hogy egy "különleges termék különleges megjelenítése volt a feladat egy nagyon pici térben."
 

Meghatározó volt a tervezésnél, hogy a vendégtérben a képen is látható bárpult és egy személyzeti mosdó mellett alig néhány szék fér el. Azonban mindezt ellensúlyozza az üzlethez tartozó közvetlenül a térre nyíló nagy terasz. 

A pezsgőhöz illő pompa megjelenítése is fontos volt. A belső térben az arany és a fekete szín dominál, így kölcsönözve valóban elegáns jelleget a helynek. Ezek után a pávatollat nem kell külön magyarázni, de megnézni érdemes.

A bár nemcsak kínálatában, de kialakításában is újszerű megoldásokat hoz. Teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál és a belsőépítészet egybenyitott tereit idézi, ezzel a közös élményt, mint rendezőelvet alkalmazták a tervezők. Az Adamdesign Belsőépítész Stúdió ezúttal térkihasználásban és a részletek kidolgozásával bizonyított. A bárpult mögötti champagne-fal fényes fekete felülete és beépített világítása kiemeli az ikonikus pezsgőmárkák saját arculatát, míg a rendhagyó körkörös elrendezés a palackok elforgatásával még mozgalmasabbá teszi az összhatást. 

Mindez az Adamdesign stúdió honlapján olvasható, amit akár Szilas Ádám, belsőépítész is mondhatott volna. Lehet, hogy ő is mondta? Ennyi pezsgő után már ki tudja, mi az igazság...

MD

Kövessen minket a Facebookon és az Instagramon!

https://www.facebook.com/Archichat_trend-317333375323260/?fref=ts

https://www.instagram.com/archichat_trend/