Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Saját felhőt és esőt szeretne?   

építészet design archichat barányfelhő Matthew Mazotta bituman Cloud House Missouri Springfield usaKevés meghittebb, megnyugtatóbb hang van a világon, mint az eső kopogása a bádogtetőn. Ezt az élményt bármikor, még verőfényes napsütésben is átélheti az ember Matthew Mazotta designer különleges épületében, és ez még csak egy, bár a legeredetibb a kínált élmények közül, amelyek elmúlt idők nyugodt, háborítatlan vidéki életének illúzióját hivatottak felidézni pár pillanatra a látogató számára.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

Így készült: a Tate Modern bővítése

A Herzog és de Meuron iroda nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a 21. század múzeumának modelljét, egy ikonikus mintát alkosson, egyben a következő húsz évre meghatározza a környezetét. Megépült, átadták: kibővült a londoni Tate Modern, a világ első olyan múzeuma, amelyben a performansz, a film és a különböző kortárs installációk egyenrangú művészeti ágakként jelennek meg a kiállítóterek hagyományos szereplői mellett.

london építészet látvány szépség design meghatározó modern város

0 Tovább

Komoly díjakat fog nyerni a Market a CEU új campusával. Nézze meg, miért!

A szépség kőből, téglából és cementből születik! - archichat_trend

A Market Építő Zrt. építi a CEU (Közép-európai Egyetem) új campusát, amelynek első üteme most lezárult. Mivel a megrendelő köztudomásúlag nem akart engedni a színvonalból, az elmúlt évek legnagyszerűbb építészeti és igen magas minőségű beruházása valósult meg az V. kerületben. Legalábbis annak első üteme.

szépség design építészet budapest market épület belváros ceu soros egyetem

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek