Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építsünk bambuszból!

bambusz ház építészet építőanyagA bambusz az egyik legsokoldalúbban felhasználható növény, amellyel az élet számos területén találkozhatunk, textília, étel vagy akár épület formájában is. A növény a fűfélék közé tartozik, sokan mégis fának nevezik, mivel egyes fajai elérhetik a 20 méteres magasságot is. Rendkívül gyors növekedése miatt a fenntartható építészet egyik legfontosabb alapanyaga lehet, a telepítés után már 4-5 évvel elkezdhető gazdasági felhasználása.

0 Tovább

A világ legmenőbb bambusz teaháza

építészet teaház bambusz legszebb kultúra archichat füles mezei dánielA tea a víz után a világ második legnépszerűbb itala, ma Európában is újra a reneszánszát éli. Ázsiában, a növény őshazájában, nem egyszerűen szomjoltóként, hanem a többezer éves kultúra részeként tekintenek rá. Ez sokszor kifejeződésre jut azokon a helyszíneken is, ahol az emberek a teát fogyaszthatják. Európában gyakran elintézik néhány füstölővel és tibeti imazászlókkal a teaházak díszítését, ezzel szemben Kínában vagy Japánban sok évszázados tradíciók határozzák meg az épületeket és belső tereiket.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek