Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magasházak Magyarországon 

magasház budapest magyarország lechner tudásközpont mészaros ábel felhőkarcoló toronyház archichat mezei dánielAz utóbbi hónapokban a hazai szakmai és laikus közvéleményt is lázban tartja a hosszú évek után újra előkerülő magasház-kérdés, a hírek szerint ugyanis két toronyház is felépülhet hamarosan Budapesten, 120, illetve 90 méteres magassággal. Éppen emiatt a A következő cikkben - amely Mészáros Ábel, a Lechner Tudásközpont építészének munkája - megkíséreljük röviden számba venni az itthon megépült toronyházakat.

21 Tovább

Gyógyító építészet

Magyarország legnagyobb organikus építészettel foglalkozó szervezete a Kós Károly Egyesülés. A jó építészet azonban nem stílusfüggő - vallja Jánosi János építész, egyetértésben Kendik Gézával. Az A4 Stúdió vezető tervezőjével, Mezei Dániel állandó beszélgetőtársával építészetről, díjakról és főépítészi teendőkről is beszélgetett az Archichat_Trend e heti vendége.

organikus makona jánosi jános makovecz modern stílus építészet mezei dániel kendik géza a4 stúdió archichat

0 Tovább

Déli pályaudvar - mi lesz a végállomása? 

Idén 45 éve, hogy megnyílt a Déli Pályaudvar mai épületének első üteme: a pénztár- és a várócsarnokának nyugati fele. Ugyanekkor adták át a kettes metróvonal budai végállomását is. A Vérmező ikonikus vasútállomása azóta is az elővárosi vasutak és a belvárosi közlekedés közötti átszállás fontos fővárosi csomópontja. Kelenföld és a négyes metró megépítése talán csökkentett valamennyit forgalmán, de Buda jelentős részét továbbra is ez szolgálja ki.

déli pályaudvar építés buda 45 éves egyetem olimpia építészet vasút archichat mizsei anett testnvelési egyetem te

0 Tovább

Rengeteg felhőkarcoló épült világszerte 2016-ban 

felhőkarcoló legmagasabb toronyház kína egyesült államok archichat kendik mezei dániel építészet acélvázGombamódra nőnek ki a földből a felhőkarcolók. Ennek nem mindenki örül, de az egyéni meglátásoktól függetlenül megállapítható, hogy az előző évben rekordszámú, összesen 128 felhőkarcoló épült a világban, amire korábban soha sem volt példa. Mindez jelzi, hogy napjainkban egyre több helyen van igény ezekre a hatalmas épületekre.

3 Tovább

Játékos építészet, amely játszani is enged

játszótér gyerek építészet játék szülő archichat trend fm kendik géza mezei dániel fülesAz építészet napjainkra eltávolodott attól, hogy kizárólag lakóházakat és épületeket tervezzen. A világ legmenőbb építészirodái a legszigorúbb kritikusoknak is próbálnak megfelelni, a gyerekeknek. A világ számos táján épültek különleges játszóterek, amelyek megragadják a gyerekek fantáziáját és játékra ösztönzik őket.

2 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek