Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legmenőbb bambusz teaháza

építészet teaház bambusz legszebb kultúra archichat füles mezei dánielA tea a víz után a világ második legnépszerűbb itala, ma Európában is újra a reneszánszát éli. Ázsiában, a növény őshazájában, nem egyszerűen szomjoltóként, hanem a többezer éves kultúra részeként tekintenek rá. Ez sokszor kifejeződésre jut azokon a helyszíneken is, ahol az emberek a teát fogyaszthatják. Európában gyakran elintézik néhány füstölővel és tibeti imazászlókkal a teaházak díszítését, ezzel szemben Kínában vagy Japánban sok évszázados tradíciók határozzák meg az épületeket és belső tereiket.

0 Tovább

Élnél egy cementgyárban?

építészet gyár épület régi új átalakítás ipari műemlék archichat cementgyár mezei dániel füles

A címben feltett kérdésre minden józan gondolkodású ember nemmel felelne. Szerencsére a világban mindig is léteztek olyan emberek, akik túlléptek a hétköznapi gondolatokon; nekik köszönhetjük az olyan csodákat, mint a La Fabrica. Ricardo Bofill spanyol építész 1973- ban vásárolt meg egy elhagyott cementgyárat és alakította át a maga számára.

4 Tovább

A szocializmus emléke: az ezerarcú bódé

bodé jugoszlávia balkán k67 építészet szocializmus archichatA K67 diaddalútja máig tart. A Kiosk 67 - ez az üvegszálas szerkezetű, variálható elemes épületrendszer - viszonylag hajlott kora ellenére köszöni szépen, él és virul. A szlovéniai Kromberkben egy kioszk ma méhkaptárként szolgál, egy másik, némi falazattal kiegészítve Boszniában élelmiszerbolt, Ljubljanában van olyan, amely egykor a parkolóőr bódéjaként kezdte pályafutását, ma jegyárusító automatát rejt.

0 Tovább

Betonoszlop a nyomtatóból 

3d nyomtató archichat beton oszlopA 3D nyomtatás napjaink egyik legnépszerűbb új technológiája. Az ipar számos területén, az autóipartól a fogyasztási cikkek gyártásán keresztül az egészségügyig alkalmazzák már sikeresen, de az építészet ezektől még elmaradni látszik. Eddig.

0 Tovább

A vörösiszap katasztrófa utáni falukép

vörösiszap építés turi attila öt év házak devecser mal katasztrófa archichat mezei dániel kendik gézaTuri Attila Ybl díjas építész, az MMA Építész Tagozatának vezetője és Jánosi János (MAKONA Egyesülés) is megszólalt az Archichat_Trend hétfői adásában, a Trend FM-en. Kendik Géza építész (A4 stúdió) és Mezei Dániel az elmúlt évek legszörnyűbb hazai ipari katasztrófája, az ajkai vörösiszap-ömlés utáni újjáépítésről, annak máig tartó hatásairól kérdezte a két építészt.

1 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek