Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Stadion az erdő közepén! 

fák stadion építés környezetvédelem építészet archichat füles mezei dániel kendik gézaMa Magyarországon, ha egy társaságban vérre menő vitát akarunk gerjeszteni, elég néhány hívószót bedobni. Ezek közül kettő a stadionépítés és a fakivágás. Mai cikkem témája ebből következően több szempontból is indulatokat gerjeszthet, hiszen egy olyan spanyolországi sportlétesítményről lesz szó, ami egy már meglévő park közepén épült meg.

0 Tovább

Miatyánk Ki vagy a betonban...

modern templom beton dél-korea építészet magasház BituMan archichat mezei dániel GimpoA magyarországnyi területű Dél-Korea a világ legnépesebb országai közé tartozik, népsűrűségét tekintve 12. a világon. Nem csoda, hogy a lakosság többsége olyan városokban él, amit közkeletű szóval csak betondzsungelnek szoktunk nevezni. De ez őket nem annyira zavarja, a saját családi ház az "amerikai álom" része, nem a dél koreai álomé. Azonban a templomoknak itt is marad hely.

3 Tovább

Az arab világ egyik ékköve: dohai Iszlám múzeum a Louvre tervezőjétől 

iszlám múzeum louvre építész Ieoh Ming Pei archichat füles mezei dániel doha katarIdén ünnepli századik születésnapját Ieoh Ming Pei kínai származású amerikai építész, a kortárs építészet egyik leghíresebb alkotója. Épületei a világ számos pontján a városkép meghatározó elemei: Bostonban a John F. Kenedy könyvtár, Hong Kongban a Bank of China épülete vagy talán a legtöbb vitát és ezzel a legnagyobb ismertséget is hozó párizsi Louvre híres üveg piramisai. Ma az utolsó nagy művével, a Katarban található Iszlám múzeum bemutatásával tisztelegnék művészete előtt.

1 Tovább

A divat mindig meglepetést okoz

divat építészet divatbemutató átalakítás belsőépítészet archichat los angeles frankie fashionMa már egyetlen magára adó kereskedelmi cég sem engedheti meg, hogy ne figyeljen oda, milyen környezetben szolgálja ki vásárlóit. Az üzletek berendezésére, arculatára rengeteget költenek, mégis kevés inspiráló teret lehet látni a világban. Nehéz olyan ötletet találni, amely megújítaná a hagyományos eladótereket. Los Angeles zsúfolt divatvilágában még gyilkosabb a verseny, nehezebb kitűnni a tömegből. Ez sikerült a felső kategóriás Frankie divatcégnek, amely új üzletének megnyitásával az építészeti honlapok címlapjait is meghódította.

0 Tovább

Hét építészeti kísérlet, amely látványos kudarccal végződött

építészet kudarc épület használhatatlan bukás archichat kisérlet modern puskás Mies van der Rohe Fenchurch Street 20

Köztudomású, hogy még a legnevesebb építészek terveinek jó része is a rajzasztalon marad, a nagy ideákat kíméletlenül lemészárolja a pénzhiány, netán a megrendelő szeszélye. Keveseknek adatik meg, hogy akár egész városokat vagy városnegyedeket építsenek fel, mint Oscar Niemeyer Brasilia városát vagy a két Griffin Canberrát, esetleg - hogy mi, magyarok se maradjunk ki a sorból - Magyar Géza Salgótarján belvárosát ( jellemző, hogy mindegyik állami projekt lévén grandiózus tervek készülhettek). Na de mi van, ha a megvalósult álom rémálommá változik, mint történt az jó néhány esetben a sors szeszélyéből vagy a tervezés hibáiból?

8 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek