Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Játékos építészet, amely játszani is enged

játszótér gyerek építészet játék szülő archichat trend fm kendik géza mezei dániel fülesAz építészet napjainkra eltávolodott attól, hogy kizárólag lakóházakat és épületeket tervezzen. A világ legmenőbb építészirodái a legszigorúbb kritikusoknak is próbálnak megfelelni, a gyerekeknek. A világ számos táján épültek különleges játszóterek, amelyek megragadják a gyerekek fantáziáját és játékra ösztönzik őket.

2 Tovább

Lakjon ön is konténerben!

építészet olsó fém cementlap délkelet ázsia vietnám különleges hotel hostel szállás kendik géza mezei dániel archichat család nyaralás tengerCsaládi nyaralás? Egy tipp! Konténerekből épült szálláshely Nha Trangban, Vietnámban. A délkelet-ázsiai ország utcaképébe passzoló "komplexum" több olyan megoldást hozott, amely megszívlelendő más országokban is. Még akkor is, ha keveseknek jut eszébe ez a különleges építészet.

0 Tovább

Nem mellékes: Legyen király, ahová a király is gyalog jár! 

fürőszoba mellékhelység építészet archichat wc csap tisztálkodás római csempe fürőA magyar nyelv mellékhelyiség szava is mutatja mennyire hátrányos helyzetben volt cikkem mai tárgya, a fürdőszoba. A XX. század elejéig szinte nem is létezett, ma azonban a modern építészek már nem csak szükséges rossznak, hanem stílusosnak, a lakások ékkövének szánják.

0 Tovább

A pusztító földrengés helyszínén is építkeznek

kína földrengés pusztítás peking építészet organikus üzem ipar mezőgazdaság archichat kendik géza mezei dánielAmikor elképzelünk egy kínai élelmiszeripari üzemet - ha egyáltalán elképzelünk -, nem a design, a szépség és a lebegés jut először eszünkbe. Pedig a most bemutatott épület ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezik, egy olyan vidéken, ahol azt gondolná az ember, hogy negyedmillió áldozat után már senki sem akar építkezni. A pusztítás azonban visszahozta a már-már elfeledett régi, organikus építészetet.

0 Tovább

Nem kellenek milliárdok a jó építészethez!

szegénység vietnam építészet Poor Students Fund iskola pénz olcsó kendik géza mezei dániel organikus építészet bambusz agyag designBlogunk állandó szakértője, az építész Kendik Géza visszatérő mondása, hogy "a jó építészethez nem kellenek feltétlenül milliárdok." Olvasva a híreket és hallva, hogy mennyibe kerül egy új lakóház, egy jelentősebb középület idehaza, hogy más példákat már ne is soroljunk, csapatunk nem gyakorló építész tagjai - így én is - kicsit szkeptikusan álltam Géza kijelentéséhez. De csak eddig, mert szakértőnk nem tévedett. Ebben sem! Igaz messzire kellett "utazni" a példához, amely tehát nem magyar, egy a világ elvileg fejletlenebb részéről érkezett. Vietnamban nézünk körül, ahol egy létező és roppant szép kezdeményezés valósult meg miközben hasonló jelzőkkel illethető épület került bambusztető alá.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek