Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy afrikai építész Londonban

Kensington Serpentine Galéria pavilon Diébédo Francis Kere építészet afrikai archichatLondonban a Kensington kertben található az egyik legismertebb kortárs művészeti központ, a Serpentine Galéria. 2000 óta minden évben meghívnak egy ismert művészt, hogy építsen fel a múzeum mellett található területen egy ideiglenes pavilont. Az építkezésre hat hónap áll rendelkezésre, majd a nagyközönség három hónapig használhatja az építményt, ezt követően általában egy tehetősebb műgyűjtő tulajdonába kerül.

0 Tovább

Építsünk bambuszból!

bambusz ház építészet építőanyagA bambusz az egyik legsokoldalúbban felhasználható növény, amellyel az élet számos területén találkozhatunk, textília, étel vagy akár épület formájában is. A növény a fűfélék közé tartozik, sokan mégis fának nevezik, mivel egyes fajai elérhetik a 20 méteres magasságot is. Rendkívül gyors növekedése miatt a fenntartható építészet egyik legfontosabb alapanyaga lehet, a telepítés után már 4-5 évvel elkezdhető gazdasági felhasználása.

0 Tovább

A legkeskenyebb házak

építészet házak keskeny japán archichatJapán, a hegyek és a zsúfolt városok hazája. Néhány hete egy gyönyörű hegyi nyaralót mutattam be, most pedig két keskeny városi épületre szeretném felhívni a figyelmet, melyeket a FujiwaraMuro építészeti iroda tervezett, kis helyre. Lehet, hogy vannak ennél keskenyebb házak a világon, de valószínűleg nem sok.

2 Tovább

Magyar építész sikerek Hongkongban 

s.arch építészet verseny konferencia magyar sikerek honkong kendik gézaA 4. éve megrendezett S.ARCH építészeti világkonferencián három magyar irodát és építészeket is díjaztak: az A4 Studiót, a CAN Architects irodát és a NARMER Építészeti Stúdiót, amely a BME Építőművészeti Doktori Iskolájával közösen pályázott az ezúttal hongkongi építész versenyre és világkonferenciára.

0 Tovább

Nem Trump lesz a kivitelező!  

klímaváltozás jövő háza építészet víz archichatNapjaink egyik sokat vitatott témája a klímaváltozás és annak vészjósló következménye, a tengerszint megemelkedése. Felmérések szerint ez a válság ráadásul alig 100 éven belül valóssággá válhat, melynek következtében az emberiség egy része vízre épülő városokba kényszerülhet. Talán Vincent Callebaut belga építész "aequorea" lakáspiaci megoldása kissé enyhíti az olvadó gleccserek jövőképétől való félelmet.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek