Egy menedékház, ahová menekülni akarunk!

építészet síelés japán hokkaido archichat füles vulkán természetAz építészeti blogokon általában különleges, nagyszabású, környezetükből valamilyen szempontból kiemelkedő épületeket mutatnak be. Mai házunk ezekkel az elvekkel teljesen szembe megy. Japánban Hokkaido szigetén egy szunnyadó vulkán lábánál, Florian Busch építészeti iroda tervei alapján építették fel ezt az egyszerű síházat. A vidékkel együtt él igazán.

0 Tovább

Árnyék Dubai legújabb építészeti csodáján

dubai építészet per keret csoda archichatDubai modern épületeinek látképe az öböl menti arab államok gazdasági fejlődésének szimbóluma. Ez a látvány az év végére egy újabb ikonikus épülettel fog bővülni, ekkora adják át a Dubai Frame építményét. Az angol elnevezés mutatja, hogy az épület egy hatalmas keretet formál, amelyen egyik irányból átnézve a modern felhőkarcolókat, a másik irányba tekintve a város hagyományos negyedeit láthatjuk.

0 Tovább

Létezik izgalmas lakótelep

lakótelep építészet felújítás szines ház archichat füles mezei kendik

Aki a hetvenes-nyolcvanas évek Kelet-Európájában nőtt fel, tanúsíthatja, hogy a létező szocializmusnak nem a vörös, hanem a szürke volt a jellemző színe. Az emberek szürke épületek között élték egyhangú életüket. A szocialista lakótelepek egyszínű tömbjei a rendszer legjellemzőbb képi megfelelői voltak. A mai modern épületek beton építményei néha hasonló érzéseket kelthetnek bennünk.

0 Tovább

Perzselő hőség, perzsa kert

perzsa építészet modern irán archichat fülesA több ezer éves perzsa kultúra és művészet, valamint a modern építészet találkozása egy különleges múzeumot eredményezett. Az itt található kiállítás célja, hogy bemutassa az iráni orvoslás hagyományait és mindennapjait. A gyógynövényektől az orvosi eszközökön keresztül a mai egészségügyi eredményekig teljes áttekintést kíván adni az érdeklődőknek

0 Tovább

Saját felhőt és esőt szeretne?   

építészet design archichat barányfelhő Matthew Mazotta bituman Cloud House Missouri Springfield usaKevés meghittebb, megnyugtatóbb hang van a világon, mint az eső kopogása a bádogtetőn. Ezt az élményt bármikor, még verőfényes napsütésben is átélheti az ember Matthew Mazotta designer különleges épületében, és ez még csak egy, bár a legeredetibb a kínált élmények közül, amelyek elmúlt idők nyugodt, háborítatlan vidéki életének illúzióját hivatottak felidézni pár pillanatra a látogató számára.

0 Tovább

archichat

blogavatar

Minden, ami építészet. Régi és új, lakott és lakatlan. Az építészetről beszélünk!

Utolsó kommentek