Talált már bronzkori leletet a hátsó kertjében? Még nem? És tudja már, mihez kezd, ha mégis?

 

(Képünkön a soproni Jereván lakótelep régészeti feltárása, 1973. Fotó: Kádas Tibor, forrás: Fortepan.hu)

Szabályozások és törvények sora áll rendelkezésre, ha azonban arra nincs ideje, hogy ezeket átböngéssze, hallgassa november 7-én, hétfőn ismét a TrendFM építészeti műsorát, az Archichat-et Kendik Géza építésszel és Mezei Dániel riporterrel. Vendégük ezúttal Papp Adrienn régész, a Budapesti Történeti Múzeum Középkori Főosztályának vezetője lesz.

Többek között arról is szó esik, hogy a jelenlegi hatályos szabályozás szerint az építkezésekhez kötődő régészeti feltárások költségeinek terhét a mindenkori építtetőnek - tulajdonosnak - kell állnia. Ehhez ráadásul jelenleg semmilyen támogatás, adókedvezmény vagy egyéb pályázaható forrás nem járul hozzá. Könnyen beláthatóak azok a problémák, amikhez egy ilyen szabályozás vezethet - különösen a kisebb magánberuházások, családi házak építése során.

Írja meg nekünk véleményét, tapasztalatát! Hogyan alakítaná át Ön a jelenlegi szabályozást? Mi motiválná arra, hogy az egyedülálló emlékek érdekében hatékonyan együttműködjön a régészeti kutatást végzőkkel? És nem utolsó sorban hangolódjon Ön is az Archichat_trend-re a szokott időben, hétfőn délután három órától a TrendFM műsorán!

MA